Ciclisme

Kévin Vauquelin guanya la segona etapa del Tour

Només Vingegaard respon el primer atac de Pogacar, nou líder de la general

Kévin Vauquelin (Arkéa) s’endú en solitari la segona etapa del Tour, de 199,2 quilòmetres de Cesenatico a Bolonya, on hi havia un circuit amb dues ascensions –la segona bonificada– a San Luca (3a, d’1,9 al 10,6% i pics del 20); que enfilaven el desnivell acumulat als 1.850 metres perquè abans hi havia tres ports de 3a i un de 4a. Tadej Pogacar (UAE) llançava el primer atac en la segona ascensió, un moviment madurat per Adam Yates i que només respondria Jonas Vingegaard. El guanyador de l’últim Giro és el nou líder de la general el dia que l’Arkéa suma la seva primera victòria a la cursa i fer que hi hagi dos vencedors d’etapa francesos els dos primers dies per primer cop en 56 anys.

Jonas Abrahamsen (Uno-X) era el millor de la general –61è a 15:13 de Romain Bardet (dsm)– en una escapada d’11 formada en el segon intent i que al quilòmetre 12 ja fregava els dos minuts. Quentin Pacher (Groupama), Axel Laurence (Alpecin), Hugo Houle (Israel), Nelson Oliveira (Movistar), Kévin Vauquelin i Cristian Rodriguez (Arkéa), Mike Teunissen (Intermarché), Harold Tejada (Astana), Jordan Jegat (TotalEnergies) i Bram Welten (dsm) acompanyaven el líder de la muntanya, que anava afegint punts com a Monticino (3a) quan el marge era de 8 minuts i el neerlandès del dsm es despenjava per acabar ajudant Fabio Jakobsen, últim dissabte en la primera etapa, a evitar el fora de control.

Gallisterna (3a), després de la caiguda de Wout van Aert (Visma) amb el seu company Matteo Jorgenson i Laurens de Plus (Ineos) es reincorporaven sense aparents problemes tot i rodar a 56 km/h, i Botteghino di Zocca (4a) feien que l’avantatge superés els 9 minuts però afrontant Montecalvo (3a) ja baixava dels 6 i en el primer pas per meta abans de les dues voltes, a 36,7 km; el grup de favorits ho feia 4:16 després.

Abrahamsen agafava també els punts al primer pas per San Luca, amb Rodríguez segon i el pilot a menys de 4 minuts. Oliveira era el més incisiu al davant i juntament amb Abrahamsen i Vauquelin agafava uns segons a 21 km. Healy liderava un altre atac, com ahir, al pilot amb la fuga al davant i Barguil, Lutsenko i Eiking s’afegien a l’irlandès de l’EF i, els tres que encapçalaven la cursa, començaven la segona ascensió amb 35 segons d’avantatge.

Kévin Vauquelin es mostrava molt superior a l’inici de la pujada i amb una cadència molt alta aconseguia coronar amb més de 4 minuts de coixí sobre el pilot, que Adam Yates (UAE) esmicolava deixant 8 homes al davant. Pogacar llançava l’atac i només Jonas Vingegaard saltava cap a l’eslovè, que li demanava relleu i s’hi posava al davant baixant. Els dos vencedors de les quatre últimes edicions obrien forat amb Pougi arriscant en la baixada per acabar traient el temps necessari a Bardet i Roglic mentre Remco Evenepoel i Richard Carapaz entraven a meta amb els dos principals favorits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)