Ciclisme

Groenewegen imposa la seva potència en l’esprint de Dijon

El campió neerlandès ha sumat la seva sisena victòria en el Tour

Dylan Groenewegen (Jayco) ha imposat la seva potència en l’esprint de la sisena etapa del Tour amb arribada a Dijon i ha sumat la seva sisena victòria en la cursa francesa. L’actual campió dels Països Baixos ha sabut buscar el seu forat en la recta de meta i en els darrers metres ha superat als seus rivals. Groenewegen, de 31 anys, havia sumat la seva darrera victòria en el Tour l’any 2022.

Jasper Philipsen ha entrat a la meta en la segona posició, però ha estat desqualificat per una maniobra antireglamentària en l’esprint, ja que ha tancat Wout van Aert en els metres finals. La segona plaça l’ha heretat el guanyador de la tercera etapa, l’eritreu Biniam Girmay, mentre que la tercera posició ha estat per Fernando Gaviria.

La primera part de l’etapa ha estat calmada amb només una petita escapa del noruec Jonas Abrahamsen (Uno-X) i del francès Alex Zingle (Cofidis) per passar l’únic port de quarta categoria en els primers quilòmetres. El pilot s’han mantingut agrupat però amb un bon ritme fins a uns 80 km de la meta.

El vent de costat i la carretera més estreta han propiciat que el pilot es trenqués en dos grups. Els favorits han estat al grup davanter d’una cinquantena de corredors, però el líder Tadej Pogacar, s’ha quedat sol ja que els companys estaven en el segon grup amb molts dels velocistes. L’equip Visma s’ha posat al davant a marcar un bon ritme i la lluita i l’incertesa ha durat deu quilòmetre fins que els pilot s’ha reagrupat.

Els corredors no han buscat cap atac en el tram final de l’etapa, han ocupat l’ample de la carretera i en els darrers deu quilòmetres els equips del velocistes s’han posat al davant per començat a preparar l’esprint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)