Ciclisme

Vingegaard aguanta l’atac de Pogacar i el guanya a l’esprint

L’eslovè ataca a 30 km del final i treu més de mig minut al danès, que es recupera

Jonas Vingegaard (Visma) ha guanyat a l’esprint Tadej Pogacar (UAE) en un espectacular etapa de muntanya que s’ha disputat amb molta intensitat des de la sortida a Évaux-Les-Bains i durant els 211 km fins al meta a Les lioran. L’eslovè ha atacat a 30 km del final en l’ascensió al Puy Mary-Pas de Peyrol i ha deixat a tots els seus rivals. Jonas Vingegaard no l’ha pogut seguir i s’ha quedat a més de 30 segons. Anat al seu ritme el danès s’ha refet i ha atrapat a Tadej Pogacar en la pujada a coll de Font de Cère a 15 km del final. Han anat junts fins a la meta i en un impressionant esprint Jonas Vingegaard ha aconseguit la victòria, la quarta en el Tour, i també un reforç moral important de cara a la resta de les jornades. El segon de la general Remco Evenepoel (Soudal) tampoc ha pogut seguit l’atac de l’eslovè, però s’ha centrat en ell i en no perdre molt de temps i ha arribat a meta a 25 segons del guanyadors, quan en algun moment ha arribat a estar a gairebé un minut. En la general Tadej Pogacar amplia l’avantatge sobre el belga a 1:06, i cedeix un segon respecte al danès.

Després de la tranquil·litat i la calma amb que els ciclistes van disputar la desena etapa de dimarts en l’onzena han sortit amb un ritme intents i amb moltes ganes de lluita. Des dels primers quilòmetres el ritme ha estat alt, s’han produït intents d’escapada que el pilot no ha permès. Hi han hagut diversos grupets que com a molt han arribat a 20 segons de diferència.

Fins pràcticament el km 90 de cura, en la pujada a la Larodde, no s’ha format un grup de sis corredors, que després han passat a ser deu, i que han passat del minut de marge i després de la baixada han aconseguit dos minuts i mig d’avantatge.En l’ascens al Puy Mary-Pas de Peyrol de primera categoria, a poc més de 30 km de la meta el grup dels favorits on quedaven deu corredors ha atrapat als darrers escapats i han estat els que han lluitat per la victòria i la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)