Ciclisme

Jasper Philipsen, el segon que repeteix al Tour

Jasper Philipsen (Alpecin) guanya la tretzena etapa del Tour, de 165,3 quilòmetres d’Agen a Pau, que ja no començava Primoz Roglic (Red Bull) i en l’inici de la qual abandonava el també top-10 de la general, Juan Ayuso (UAE). L’eslovè era sisè (a 4:42) i no sortia per les conseqüències de la caiguda d’aquest dijous, l’endemà de caure també als últims 15 quilòmetres. El corredor de Xàtiva ocupava el novè lloc al final de la dotzena etapa, al matí havia donat positiu per Covid-19 i no arribaria al quilòmetre 20. Jornada de molt desgast amb atacs sense treva fins arribar als últims 6 quilòmetres i entrar a la zona de seguretat, en la qual De Lie (Lotto) volia passar per un lloc impossibe, a 600 metres i provocant una caiguda. És la segona victòria del belga aquesta edició (4 l’any passat) i el segon dia que Wout Van Aert (Visma), es queda amb la mel als llavis a meta, segon. Pascal Ackermann (Israel) i Biniam Girmay (Intermarché), tercer i quart.

Jan Tratnik (Visma), Adam Yates (UAE), Michal Kwiatkowski (Ineos) entraven en la fuga, de 23 unitats i amb els talls provocats pels homes de l’equip dels Emirats, que mitjançant Joao Almeida –i Mathieu van der Poel (Alpecin)– havien començat a l’ofensiva, tot i que seria el Visma quan Tratnik s’havia despenjat el que aïllava Pogacar en el pilot amb l’ajuda del vent lateral però els Ineos serien qui tancaven el forat.

L’atac de Magnus Cort (Uno-X) al quilòmetre 69 forçava un tall al davant i Kwiatkowski, Julien Bernard (Lidl) i Romain Grégoire (Groupama) seguien el noruec en un grup que a l’esprint intermedi treia un minut a la resta d’escapats i 1:10 als favorits.

Agrupats de seguida i amb la diferència amb els 4 del davant estable en el minut, els Visma enfilaven el pilot a 60 km i forçaven un nou tall amb 25 corredors i el marge reduït a la meitat. Fins i tot Pogacar estirava els homes del tall i l’aventura s’acabaria al quilòmetre 115, en l’aproximació a la primera de les dues cotes del dia, de 4a. Carapaz (EF) i Johannessen (Uno-X) coronaven Blachon a 38 amb una desena de segons sobre els dos grups, ja agrupats, i Simacorba a 29 amb mig minut.

La pujada sense punts ensorrava la fuga 21 km amb el Lotto de botxí de la parella davantera i aleshores seria Stuyven (Lidl), Van Moer (Lotto) i Grellier (TotalEnergies), el francès rebentat al cap de 4 quilòmetres, els que agafarien un avantatge a manca de 19. Burgaudeau (TotalEnergies) al final d’una rampa a 12 km es posava al davant en un grupet de quatre que al cap de mil metres formaria part del grup dels favorits i els velocistes que no s’havien despenjat. Stuyven a 8 no es donava per vençut en el que seria l’últim intent, malgrat les ganes d’Oliveira (Movistar) primer i Abrahamsen (Uno-X) a 3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)