Ciclisme

Campenaerts corona l’escapada del dia i s’emporta la 18a etapa del Tour

El belga Victor Campenaerts (Lotto-dstny) ha guanyat la partida al francès Mattéo Vercher (TotalEnergies) i al polonès Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers), els tres escollits en una jornada marcada per l’escapada de 37 corredors des dels primers quilòmetres de la 18a etapa, entre Gap i la Barceloneta de Provença, qualificada de mitja muntanya i de 179,5 km. El gran grup, amb tots els favorits, ha arribat a 13:40 del vencedor. A tres etapes pel final i en la pugna pels primers llocs de la general hi hagut treva. Un dia més l’eslovè Tadej Pogacar (UAE) es manté líder amb 3:11 de renda sobre el danés Jonas Vingegaard (Visma) i 5:09 sobre el belga Remco Evenepoel (Soudal).

Kwiatkowski ha coronat en primer lloc l’última ascensió del dia, la Côte des Demoiselles Coifées, i en el descens ha obert forat amb la incorporació de Campenaerts i Vercher. A 33 km de la meta, tots tres s’han entès a la perfecció i no han permès que la resta de fugats els puguessin enxampar.

La jornada era propícia per a les escapades i així s’ha fet evident des del primer moment. Un grup de 37 corredors ja ha passat destacat pel Côte de Corps i Col de Manse, i amb poques menys unitats han anat incrementat la bretxa al pas pel Côte de Saint-Apollinaire i la Côte des Demoiselles Coifées, tots quatre de tercera categoria. Entre els 37 escapats inicialment hi havia els noms destacats Richard Carapaz (EF) i Oier Lazcano (Movistar), que s’han repartit els punts de la muntanya en els dos primers ports, o Wout van Aert (Visma). Els intents per iniciar una nova aventura entre els grup d’escapats, que han arribat a tenir mes 15 minuts de renda, han estat continus fins que ha fructificat l’atac de Kwiatkowski. El premi gros, però, ha estat per a Campenaerts.

Avui es disputa l’etapa reina dels Alps, entre Ambrun i Isola 2000, de 144,6 km i 4.400 m de desnivell positiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)