Ciclisme

Pogacar també s’exhibeix a Isola 2000 i sentencia el Tour

L’eslovè avantatja en 5:03 a Vingegaard i en 7:01 a Evenepoel en la general de la cursa francesa

L’eslovè Tadej Pogacar (UAE), insaciable, s’ha emportat la quarta etapa del Tour amb un triomf incontestable a Isola 2000 (2.024 m) i ha sentenciat encara més, sinó ho estava ja, la victòria final en la Grande Boucle. Un atac a 9,5 km de la meta ha deixat sense resposta als seus rivals en la general i ha posat la directa a la recerca dels quatre supervivents de l’escapada per coronar el seu quinzè triomf de la prova en l’etapa reina dels Alps. Pogacar ha superat el nord-americà Matteo Jorgenson (Visma), l’últim supervivent, a 1,9 km de l’arribada i ja no ha trobat oposició per coronar Isola 2000 amb 1:42 d’avantatge sobre Jonas Vingegaard (Visma) i Remco Evenepoel (Soudal), que ara s’ha situen a 5:03 i 7:01, respectivament, del gran dominador de la cursa. Per davant ja només restarà l’etapa alpina de demà, entre Niça i la Col de la Couillole (132,8 km) i la contrarellotge (33,7 km) de diumenge.

L’equatorià Richard Carapaz ha estat un altre dels triomfadors de la jornada i ha escalat fins al lideratge de la classificació de la muntanya després de passar en primer lloc en el grup d’escapats dels dos primers colossos del dia, el Col de Vars (18,8 km, 5,7 % i 2.109 m) i sobretot el Cim de la Bonette (22,9 km i 6,8 %), que puntuava el doble perquè es tracta del sostre del Tour (2.802 m). En aquest punt el corredor d’Education-EasyPost liderava un grup format per Matteo Jorgenson i Wilco Kelderman, del Visma, Cristian Rodríguez (Arkea), Jai Hindley (Red Bull) i Simon Yates (Jayco), que han fet el segon cim amb més de 3 minuts de marge respecte el grup del líder. Marcant el ritme del grup perseguidor, el català Marc Soler i el rus Pavel Sivakov tibaven de valent al capdavant de l’UAE. En l’ascens a Isola 2000 (16,1 km, 7,1% i 2.024 m), Adam Yates els ha pres el relleu, ha reduït el segon grup als més forts i ha aplanat el terreny per l’atac del seu cap de files. Pogacar ha atacat a 9,5 km de la meta i sense oposició ha posat la directa per assolir el seu quart triomf en aquesta edició del Tour.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)