Hoquei sobre herba

Pas de gegant a l’Yves du Manoir

La selecció espanyola masculina suma els 3 punts, contra la campiona del món, Alemanya (0-2)

La selecció espanyola masculina, amb deu catalans i que dissabte havia perdut per 4-0 en l’estrena contra la Gran Bretanya, va superar la vigent campiona del món, Alemanya. El seu accés als quarts de final s’albira amb un cert optimisme per la possibilitat d’aconseguir-lo amb una bona posició, perquè passen els quatre primers i abans d’enfrontar-se als Països Baixos en la darrera jornada, divendres. França –va perdre per 8-2 amb el rival d’Espanya, ahir– i Sud-àfrica, demà i dimecres, són rivals propicis per mirar de sumar els 6 punts i obtenir una bona diferència. L’equip de Max Calda va trencar una sequera de 28 anys en una cita olímpica (1-0 a Atlanta) contra el conjunt germànic, que no s’havia quedat sense marcar en els anteriors 51 partits en uns Jocs.

Luis Calzado, a la porteria tant al principi com al final, es va erigir en una de les claus per a l’equip espanyol, que sense cometre cap errada defensiva marcava el primer gol a 13:34 per acabar el tercer quart mitjançant José Chefo Basterra de penal córner. El basc del Club de Campo marcava en el segon intent de l’equip (0/1 Alemanya), després de veure com el seu xut en el primer al final del segon quart sortia lleugerament desviat. En l’últim quart, Jordi Bonastre ja havia disposat d’una bona oportunitat de fer el segon i, a 7:53 per al final, una molt bona passada de Gerard Clapés a Pepe Cunill acabaria amb el 0-2 en el setè llançament de la selecció espanyola.

Alemanya, que en els primers minuts veia com el porter barceloní i el pal la deixaven a zero, apostava per jugar sense porter des del gol de Conill. El seu segon penal córner a 2:55 l’aturava Calzado, que acabava de fer una intervenció de mèrit i els dos següents, per completar una sèrie de tres consecutius, tampoc s’acabaven amb la bola al calaix de la porteria.

28
anys
feia que Espanya no superava el conjunt germànic en uns Jocs, l’1-0 a Atlanta el 1996.