Més esport

Espanya guanya a Brasil i passa a quarts com a líder de grup (2-0)

Athenea i Alèxia han anotat els gols en un triomf marcat per l’expulsió de la veterana Marta just abans del descans

La selecció espanyola femenina guanya al Brasil per 2 a 0 i ja és als quarts de final dels Jocs Olímpics com a primera de grup. Un gol d’Athenea al 68’ i un d’Alèxia a la darrera jugada, al 107 de partit, han tancat un triomf important davant un rival amb 10 jugadores tota la segona meitat després de l’expulsió amb vermella directa de Marta per una entrada molt perillosa al cap d’Olga Carmona.

Ha arrencat bé la selecció del Brasil, competint-li la pilota a Espanya i no regalant metres des de bon principi. De fet, han mostrat una marxa més en l’inici. La primera ocasió clara ha sigut un pal de les sud-americanes. Una centrada rasa l’ha desviat la catalana Laia Codina, a punt de marcar-se en pròpia porteria. Ha reaccionat l’equip entrenat per Montse Tomé amb un gol de Lucía García, anul·lat per posició antireglamentària.

Poc abans de la mitja hora ha perdonat Espanya la més clara del primer temps. En un córner, després d’un remat de Laia Aleixandri i una pilota morta, Eva Navarro ha vist com li han tret el gol sobre la línia. Tere, Eva i Lucía han tingut opcions per avançar l’equip, però s’arribava al descans sense gols. Però ha tingut lloc un dels moments dels Jocs Olímpics. La icònica Marta, capitana del Brasil, ha fet una entrada duríssima sobre Olga Carmona, impactant amb els tacs al cap de la lateral. Als seus 38 anys, pot haver dit adeu als seus últims Jocs Olímpics després d’haver vist la vermella directa.

Se li ha complicat el partit a Brasil. Ha intentat agunatar a la segona meitat, però Athenea ha acabat trobant-lo a més de vint minuts del final. Un rebuig de la portera brasilera l’ha aprofitat l’extrem del Madrid per anotar a plaer i, pràcticament, sentenciar la primera plaça pel combinat espanyol. S’ha allargat molt el partit, amb setze minuts d’afegit i ple d’interrupcions. En la darrera jugada Alèxia ha marcat un altre golàs per ampliar el seu compte particular. Espanya ha tancat la fase de grups amb ple de victòries.