Atletisme

Noah Lyles, campió olímpic de 100 m per mil·lèsimes de segon

Amb 9.79, la foto d’arribada ha hagut de determinar la victòria del nord-americà per davant del jamaicà Kishane Thompson

L’extravertit Noah Lyles, triple campió mundial a Budapest, ha conquerit el seu primer or olímpic de 100 m a París en un frec a frec final apoteòsic amb el jamaicà Kishane Thompson. Amb 9.79, només cinc mil·lèsimes de segon (0.784 i 0.789) han separat Lyles de Thompson en una final d’un nivell mitjà molt elevat. El també nord-americà Fred Kerley (9.81) ha completat el podi amb una sola centèsima de diferència respecte del sud-africà Akani Simbine (9.82), que ha establert un nou rècord del seu país. Els vuit finalistes han baixat dels 10 segons, amb l’italià Lamont Marcell Jacobs, defensor de la corona de Tòquio, en cinquè lloc (9.85), el botswanès Letsile Tebogo (9.86), sistè també amb rècord nacional, seguit del nord-americà Kenneth Bednarek (9.88) i el jamaicà Oblique Seville (9.91). El nou campió olímpic ha tornat a exhibir la seva capacitat competitiva per acreditar la seva marca personal en el moment oportú. Com a Budapest, Lyles té el propòsit de pugnar també per l’or en 200 m i el relleu de 4x100 m.

Mahuchikh, campiona en alçada

La ucraïnesa Yaroslava Mahuchikh, que fa un mes va establir un nou rècord del món a l’estadi Charléty de la mateixa capital francesa (2,10 m), ha confirmat els pronòstics i ha assolit el títol, tot i que no ha passat de 2,00 m. Amb la victòria assegurada i després de dos nuls en 2,02 m, ha intentat superar el llistó a 2,04 m, però també ha tombat el llistó. L’australiana Nicola Olyslagers, que converteix cada intent en una festa col·lectiva abans d’apuntar les sensacions a la seva llibreta, ha ocupat la segona plaça, amb els 2,00 m aconseguits en el tercer intent. La tercera plaça compartida ha estat per a l’australiana Eleanor Patterson i la ucraïnesa Iryna Gerashchenko, amb 1,95 m.

Katzberg, dominador en martell

En el concurs de martell, el canadenc Ethan Katzberg ha dinamitat la final des del primer intent i ha marcat territori amb un tir de 84,12 m. El campió mundial a Budapest, que ha afegit el títol olímpic al seu palmarès, no ha trobat oposició. Cap més llançador ha pogut enviar el martell per sobre dels 80 metres i l’han acompanyat a les places del podi l’hongarès Bence Halász (79,97 m) i l’ucraïnès Mykhyalo Kokhan (79,39 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)