Gimnàstica

Simon Biles, sense medalla en la barra d’equilibri

Alice d’Amato guanya l’or, amb les dues grans favorites fora del podi

Simone Biles (1997) no aconseguirà els 9 ors que té l’ucraïnesa Larisa Latynina (1934) perquè en la primera de les dues finals que tenia aquest dilluns, la de barra –després té el terra–, ha caigut i a manca de l’actuació de la brasilera Rebeca Andrade es quedava sense medalla. Or en la final de salt a Tòquio, el 13.100 la deixava amb la mel a la boca i el títol seria per a Alice d’Amato. Biles ja va ser bronze en barra a Tòquio i du tres ors a París: equips, general i salt.

La campiona d’Europa, la italiana Manila Esposito estava a punt de posar-se primera amb 14.000 punts i la xinesa Yaqin Zhou es mantenia al capdamunt per una dècima amb 14.100 a mitja final. La també italiana Alice d’Amato (2003), que competia abans que Biles i Andrade, signava una gran actuació que li garantia la medalla, amb 14.366. Biles era la penúltima i una caiguda en un salt per posar malament el peu esquerre en un planxat enrere, la deixava quarta amb 13.100. Andrade, l'altra gran favorita, superaria la nord-americana però tampoc pujava al podi perquè acabaria amb 13.933. Biles acaba cinquena empatada amb Sunissa Lee (EUA).

Zou fa història

El xinès Jingyuan Zou (1998) aconseguia revalidar l’or olímpic en les barres paral·leles, i ho aconseguia amb la major diferència en una final d’aparells respecte el segon classificat des que hi ha l’actual puntuació (2008), en la categoria masculina. Zou havia fet 16.200 punts, l’ucraïnès Illia Kovtun era plata amb 15.500 i el japonès Shinnosuke Oka bronze amb 15.300. Només Simone Biles havia guanyat la final de salt el 2016 amb una diferència de 0,713. Els també xinesos Boheng Zhang i Ferhat Arican, quart i cinquè amb 15.100 cadascun. Zou també és el primer home que guanya l’or en anelles i en paral·leles en la mateixa cita olímpica des de Barcelona 92.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)