Croàcia, rival duríssim tot i el ple

Waterpolo. La selecció espanyola completa una fase impecable amb triomf contra l’amfitrió, però s’enfrontarà en els quarts al campió del món, al qual va guanyar en la final de l’europeu

França 8 Espanya 10

FRANÇA:Fontani, Crousillat (3), Bouet (1), Khasz (1), Vernoux (1), Bodegas (1), Vanpeperstraete –equip inicial–, Saudadier, Marion, Bjorch, Marzouki (1) i Nardon.ESPANYA:Unai Aguirre, Munarriz (3), Granados (2), De Toro, Marc Larumbe, Martín Famera (1), Perrone (1) i Bustos –equip inicial–, Sanahuja (3), Cabanas, Tahull, Unai Biel.PARCIALS:1-3, 2-2 (3-5); 4-2 (7-7) i 1-3 (8-10).ÀRBITRES:Stavridis (grec) i Miskovic (macedoni).

Croàcia, que al febrer va guanyar el campionat del món de Doha un mes després de perdre la final de l’europeu contra Espanya, serà el rival de l’equip de David Martín en els quarts de final dels Jocs. La selecció espanyola, amb set jugadors catalans, va tancar una fase de grups impecable amb cinc triomfs, l’últim contra una França que ja sabia que estava eliminada (8-10), però va veure com els balcànics perdien el partit (11-14) i el tercer lloc en benefici dels Estats Units. Els quarts es disputen demà.

L’equip espanyol va jugar sense pressió i va marcar la pauta al començament, amb gols d’Alberto Munarriz i Bernat Sanahuja. Amb els francesos negats, Álvaro Granados va marcar el 0-3. Just abans de tancar el primer quart, Vernoux va fer el primer gol francès (1-3).

L’equip espanyol va jugar amb molta comoditat, sense haver d’esforçar-se gaire contra l’amfitrió, amb una afició que celebrava cada gol del seu equip en el seu comiat dels Jocs. El segon quart va acabar amb equilibri (2-2), i en el tercer els francesos, per a gaudi de l’afició, van guanyar el parcial (4-2) per empatar el partit (7-7). Però l’equip de David Martín, amb Unai Aguirre molt inspirat a la porteria i Bernat Sanahuja al davant, va tornar a anar per feina en l’últim període (1-3), per assegurar el ple de victòries.