Hoquei sobre herba

Espanya s’estavella amb els Països Baixos a semifinals (4-0)

L’onzena de catalans que formen part de la selecció espanyola masculina s’hauran de conformar amb el bronze si volen tornar de Colombes amb una medalla, després de perdre contra els Països Baixos a Yves du Manoir, amb qui ja havien cedit per 5-3 en l’últim partit de a fase de grups que dominaven per 0-2. Alemanya –campiona del mon però 0-2 per a Espanya a la fase de grups– i Índia –amb un rànquing més baix– juguen la segona semifinal (19 h), de la qual en sortirà el rival dels de Max Caldas en la final de consolació aquest dijous al migdia.

El conjunt neerlandès s’avançava a 3:16 per acabar el primer quart, en el seu primer llançament i mitjançant un penal stroke transformat per Jip Janssen, que enganyava Luis Calzado. La selecció espanyola havia disposat de dos llançaments (0/2), però encaixava el segon a 10:52 per a la mitja part, amb un xut de Thierry Brinkman impossible d’aturar (0-2). El capità neerlandès, que s’estrenava en aquest torneig desviant amb el peu un xut de Borja Lacalle a 12,6 per acabar el segon quart donava el primer penal corner d’Espanya (3/20 en tot el torneig), que Chefo Basterra no podia aprofitar, i a 4,5 un corner tampoc servia per estrenar el marcador blanc (0/5 a porteria, 2/4 els taronges).

L’inici del tercer quart va ser nefast per a la selecció espanyola perquè amb un mal rebuig defensiu, quan només havien passat 1:09, Thijs van Dam feia el 3-0 amb un xut creuat al pal llarg. El jugador basc del Club de Campo tampoc podia transformar el segon penal corner blanc a 4:26 per acabar el tercer quart i, a 2:19, Luis Calzado aconseguia desviar el xut del primer dels Països Baixos en tot el duel (6/40 en els Jocs).

Jordi Bonastre forçava un tercer penal corner a 12:08, que executava Marc Miralles en una acció que s’acabava amb un quart intent que desviava el veterà porter Pirmin Blaak (1988). La defensa més oberta permetia Jip Janssen marcar el quart quan encara quedaven 10 minuts. El sisè penal corner d’Espanya a 1:27 tampoc servia a Miralles per superar Blaak.