Atletisme

Cole Hocker fa saltar la banca en els 1.500 m

El migfondista nord-americà obté l’or amb un nou rècord olímpic (3:27.65) i el noruec Jacob Ingebrigtsen s’enfonsa en la recta final i acaba fora del podi, en quarta posició

El nord-americà Cole Hocker ha fet saltar la banca en una frenètica final olímpica de 1.500 m en què el noruec Jakob Ingebrigtsen, el defensor del títol, ha cavat el seu propi fossar amb un ritme infernal des de l’inici que l’ha deixat sense forces i sense podi en la recta d’arribada. Hocker, amb 3:27.65, ha tocat la gloria olímpica triturant l’anterior plusmarca de Tòquio (3:28.32) per davant de l’escocès Josh Kerr (3:27.79) i el també nord-americà Yared Nuguse (2:27.80). Ingebritsen ha estat quart amb 3:28.24.

El doble campió europeu ha pres la iniciativa des de la primera volta i ha marcat uns temps de pas molt exigents (54.82 en 400 m i 1:51.38 els 800 m). En fila índia i al toc de campana, circulaven el kenyà Timothy Cheruiyot i l’escocès Josh Kerr, el mateix podi de Tòquio. Kerr atacava en la contrarecta i es col·locava segon, mentre Cheruiyot perdia pistonada. Ingebrigtsen mantenia el lideratge en l’última corba, però cada cop veia més a prop el seus rivals, amb Kerr i l’estatounidenc Hocker assetjant-lo. S’obria pel carrer 2 per dificultar la progressió de tots dos, però el desenllaç semblava escrit. El campió olímpic s’havia quedat buit. Hocker, per dins, i Kerr, per l’exterior, deixaven enrere Ingebrigtsen, que no ha pogut impedir que Nuguse el superés per aconseguir la tercera plaça.

Gabrielle Thomas, campiona en 200 m

En els 200 m no hi hagut sorpreses i la nord-amricana Gabrielle Thomas s’ha emportat l’or, essent l’única de les finalistes per sota dels 22 segons (21.83). La bona sortida de la campiona de 100 m, la velocista de Saint Lucia Julien Alfred, no ha estat suficient per contrarestar la progressió de la líder de l’any i que ja havia estat tercera a Tòquio. Alfred, en tot cas, ha estat segona (22-08) per davant de la també nord-americana Brittany Brown (22.20).

Com en els 1.500 m, també hi hagut rècord olímpic en els 3.000 m obstacles femenins, en què la fondista de Bahrein Winfred Mutile Yavi (8:52.76) s’ha emportat la victòria en el frec a frec final amb la defensora del títol, la ugandesa Peruth Chemutai, que s’ha hagut de conformar amb el subcampionat i un nou rècord del seu país (8:53.34). La kenyana Faith Cherotich ha completat el podi (8:55.15) i la francesa Alice Finot, quarta, ha establert una nova plusmarca europea (8:58.67).

En els concursos, el grec Miltiadis Tentoglou, amb un millor intent de 8,48 m, ha revalidat la corona de Tòquio en llargada i ha sumat un nou èxit en el palmarès. L’hel·lè s’ha convertit en el primer saltador que repeteix títol olímpic de l’especialitat des de Carl Lewis. La victòria en martell ha estat per a la canadenca Camryn Rogers, amb 76,97 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)