La remuntada de Hall
El velocista nord-americà apareix com una exhalació en l’última recta, avança quatre rivals i s’emporta l’or dels 400 m amb el quart millor registre mundial de tots els temps (43.40)
La remuntada de Quincy Hall, del cinquè lloc a l’inici de la recta final fins a conquerir l’or dels 400 m en l’últim sospir, va regalar un dels moments màgics de la setena jornada atlètica en els Jocs de París. Serrant les dents i ampliant la gambada, el nord-americà va obtenir la glòria olímpica per davant del britànic i recordista europeu Matthew Hudson-Smith. El frec a frec final entre aquests dos velocistes, els més ràpids de la temporada, va sacsejar el rànquing mundial de tots els temps amb dos registres de 43.40 i 43.44 que els han catapultat fins al quart i el cinquè lloc, respectivament. L’atleta de Zàmbia de 21 anys Muzala Samukonga va completar el podi (43.74) en un final en què també van baixar dels 44 segons Jereem Richards (43.78) i Kirani James (43.87).
El Bakkali manté el tron
Amb una lesió a principi de temporada, el marroquí Soufiane el Bakkali pràcticament no s’havia deixat veure durant el curs, però a l’hora de la veritat va exercir la seva supremacia per revalidar el tron olímpic dels obstacles i afegir-lo a les dues últimes corones mundials. El Bakkali (8:06.05) va respondre a l’atac del nord-americà Kenneth Rooks, que va accelerar en els últims 300 metres i va rebre la recompensa amb la medalla de plata (8:06.41), just davant del kenyà Abraham Kibiwot (8:06.47). L’etíop Lamecha Girma, un dels favorits, va topar de manera espectacular en el penúltim obstacle i va haver de ser atès pels serveis mèdics després de rebre un fort impacte contra el tartan.
Els velocistes jamaicans no estan brillant a París, però el seu atletisme ha ampliat horitzons en els últims temps i ahir es va coronar Roje Stona com a campió de disc, amb un nou rècord olímpic de 70,00 m. El caribeny va superar per només 3 centímetres el lituà Mykolas Alekna (69,97 m), que per uns minuts també va tenir la plusmarca olímpica que des de fa vint anys era en poder del seu pare, Virgilius Alekna (69,89 m). En la perxa, l’australiana Nina Kennedy es va emportar l’or (4,90 m) davant de la nord-americana Katie Moon (4,85 m), que defensava el títol.