Hoquei sobre herba

Rematats en la segona part

Hoquei herba. Dues accions del capità Harmanpreet Singh capgiren el partit a favor de l’Índia, que revalida el bronze olímpic, i minimitzen el gol inicial del català Marc Miralles

Índia 2 Espanya 1

ÍNDIA:A. Abhishek, M. Singh, H. Singh, S. Sanjay, M. Singh, H. Singh (2), S. Parattu, S. Sumit, S. Singh, A. Rohidas i S. Singh –onze inicial– J. Singh, G. Singh, R. Pal, V. Prasad i L. Upadhyay.ESPANYA:Calzado, Alonso, Bonastre, Gispert, Cunill, Basterra, Clapés, Reyné, Miralles (1), Menini i Rodríguez –onze inicial–, Vilallonga, Recasens, Vizcaíno, Lacalle i de Ignacio-Simó.PARCIALS: 0-1, 1-1 i 2-1.ÀRBITRES:Coen van Bunge (Holanda), Benjamin Ger Goentengen (Alemanya) i David Tomplinson (Nova Zelanda).

L’equip masculí d’hoquei herba, amb 11 catalans, es va quedar amb la mel als llavis en perdre el partit pel bronze (2-1) contra l’Índia. Malgrat començar al davant en el marcador amb un gol de Marc Miralles, Espanya es va veure sobrepassada per la velocitat dels seus rivals, que van aconseguir empatar 17 segons abans del descans i van ressuscitar en la segona meitat per endur-se la medalla. L’home del partit (i especialista en penals córner), Harmanpreet Singh, va ser letal en les ocasions de què va gaudir i va propiciar una remuntada que permet als asiàtics revalidar el bronze aconseguit a Tòquio el 2021.

El guió no va sortir bé per a Espanya. Després d’un primer quart d’equitat, l’equip es va avançar en el marcador amb un gol de Miralles amb un penal directe que va desmoralitzar el conjunt indi. Semblava que Espanya arribaria a la pausa amb la paella pel mànec però, just abans del descans, Harmanpreet Singh va aprofitar un penal córner per empatar el partit (1-1). Els jugadors de Craig Arthur Fulton no en van tenir prou i van enganxar a contrapeu Espanya tornant de la pausa.

Un contraatac ben executat va servir per generar un altre penal córner que va aprofitar Harmanpreet Singh per capgirar el partit col·locant el 2-1.

A partir d’aquest punt d’inflexió, Espanya va remar a contracorrent. L’equip de Maximiliano Caldas va tenir fins a 10 opcions de penal córner que no va aconseguir materialitzar. De fet, aquest s’ha convertit en el gran taló d’Aquil·les dels red sticks al llarg del torneig, amb un percentatge d’encert del 10%. A falta de 70 segons, Espanya va desaprofitar fins a quatre opcions de penal córner. Finalment va sonar la botzina i l’eufòria dels jugadors de l’Índia va constatar un fet: a Espanya se li havia escapat el bronze.

L’equip finalitza el torneig olímpic amb un diploma que acredita la seva quarta posició i permet consolidar un equip jove (la mitjana és de 24 anys) que, si bé no ha pogut repetir la plata dels Jocs de Pequín, ha tornat a il·lusionar i ha fet un pas endavant. Tot plegat deixa un nou objectiu a l’horitzó: els Jocs de Los Angeles.

LA MEDALLA

L’Índia va fer història en sumar un bronze que esdevé la seva tretzena medalla olímpica

Vull demanar disculpes per no haver aconseguit guanyar la medalla d’or
Harmanpreet Singh
capità de l’Índia
Per sobre de tot, estic orgullós que l’equip ho hagi lluitat tot fins a l’últim moment
Marc Miralles
Capità d’Espanya

Els Països Baixos guanyen la medalla d’or

Els Països Baixos van guanyar el títol olímpic en superar en la final Alemanya en els shoot-out (1-1 i 1-3). La final va ser molt anivellada i fins al tercer quart no van arribar els gols. Els neerlandesos es van avançar a 14 minuts del final i els alemanys van empatar quatre minuts després. En els shoot-out els neerlandesos van estar més encertats i es van emportar la medalla d’or, la tercera de la seva història.