Ciclisme

Bittner sorprèn Van Aert en l’esprint de Sevilla en la cinquena etapa de la Vuelta

La calor insuportable que fa a Sevilla a l’agost no ha impedit que l’arribada de la cinquena etapa de la Vuelta, amb sortida a Fuente del Maestre (Badajoz) i amb 177 quilòmetres de recorregut, aplegués una gran gernació a la capital andalusa, que feia catorze anys que no acollia la competició i que ha vist com el txec de 25 anys Pavel Bittner (DSM) ha batut en un esprint ajustadíssim al belga Wout van Aert (Visma Lease a Bike), que buscava el seu segon triomf d’etapa. Abans d’arribar a la meta del Passeig Colom, el pilot ha passat per punts emblemàtics de la ciutat com l’Illa Màgica o la Macarena. Bittner s’ha imposat en un esprint massiu, el final previsible d’una etapa plana reservada als homes més ràpids que ha arribat a la capital andalusa amb més de mitja hora de retard sobre el pitjor horari dels previstos perquè el pilot s’ho ha pres amb molta calma. El català Pau Miquel (Kern Pharma) ha estat quinzè.

L’eslovè Primoz Roglic (Red Bull-Bora), líder des de la quarta etapa, es manté al capdamunt de la general amb 8 segons sobre el portuguès João Almeida (UAE) en una etapa que no ha provocat canvis al capdavant.

Dos valents, Ibon Ruiz (Kern Pharma) i Txomin Juaristi (Euskaltel-Euskadi), han desafiat al pilot i han marxat durant molts quilòmetres, arribant a adquirir rendes de més de quatre minuts quan encara faltaven 100 quilòmetres per creuar la meta. Han fet relleus per mantenir viva la flama i han entrat a la província de Sevilla, a 88 quilòmetres de meta, amb tres minuts de marge. El gran grup, però, els ha neutralitzat quan faltaven 37 quilòmetres i ja no ha deixat cap marge per a mes escaramusses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)