Ciclisme

Pablo Castrillo es fa més gran al Cuitu Negru

Ben O’Connor manté el vermell tot i perdre més de mig minut i Roglic és sancionat amb 20 segons

Pablo Castrillo s’endú la catorzena etapa de la Vuelta, amb 143 quilòmetres (3.545 m D +) i final al Cuitu Negru (fora de categoria) després de la doble ascensió a Colladiella (1a) amb la de Santo Emiliano (3a) entremig. L’aragonès suma la seva segona victòria aquesta setmana després d’entrar en l’escapada en la primera pujada i resistir al davant fins que a manca de tres quilòmetres apostava fort per la victòria i aconseguia el premi. Ben O’Connor entrava a 36 segons de Primoz Roglic i manté el primer lloc a la general.

Una en cada port

Els intents d’escapada a les primeres de canvi permetien formar un primer grup els supervivents del qual, Kasper Asgreen (T-Rex), Riley Sheehan (Israel) i Jonas Greegard (Lotto), veien com Jay Vine (UAE), Marco Frigo (Israel), Ion Izagirre (Cofidis) i Pablo Castrillo (Kern Pharma) primer Max Poole (Team DSM) després hi aconseguien contactar. Louis Meintjes (Intermarché) després de molts moviments al pilot engreixava la fuga, que en el primer pas per Colladiella passava a la història amb Vine havent coronat primer.

Santo Emiliano tenia una altra fuga, ara de 17 amb Steven Kruijswijk (Visma), Jay Vine, Pavel Sivakov i Marc Soler (UAE), Daniel Felipe Martínez i Aleksandr Vlasov (Red Bull) o Bruno Armirail i Valentin Paret-Peintre (Decathlon) dels equips que disputen la general, els millors de la qual eren George Bennett (Israel) i Sivakov, 12è i 13è a 6:29 i 6:31. Vine havia tornat a ser el primer en coronar, amb els T-Rex endurint el ritme al grup de favorits, que estaven a 1:53 quan els del davant passaven per segon cop Colladiella . L’australià feia el tres de tres i empatava amb Wout van Aert a la classificació de la muntanya, amb el pilot coronant a 2:55.

El plat fort

Sivakov i Vine, Vlasov, Armirail, Stefan Küng i Quentin Pacher (Groupama) i Pablo Castrillo (Kern) formaven el grup davanter a l’inici de Pajares, que s’enllaçava amb el fora de categoria final, fregant els 3 minuts a 28 km. Vine deixava la fuga just a l’inici del port, quan el marge superava els 3 minuts i Roger Adrià i Daniel Felipe martínez havien ajudat Primoz Roglic a tornar al pilot quan l’eslovè canviava de bici per agafar-ne una amb un sol plat i un pinyó gran de 44 per afrontar el gegant asturià: 18,9 km durant els quals es guanyen 1.339 m d’altitud amb el desnivell mitjà del 7,4% i les rampes més dures del 24% en els últims quilòmetres..

Castrillo, guanyador de la 12a etapa, es quedava a roda de Sivakov i Vlasov a 14,4 de l’arribada amb el rus nacionalitzat francès mantenint els 3 minuts fins a 11 i 2:30 a 8 ja amb Mattia Cattaneo (T-Rex) com l’últim gregari de Mikel Landa en l’aposta del conjunt belga per a les opcions de l’alabès, que es quedava sol quan als del davant els quedaven 6 quilòmetres i el marge encara no havia baixat dels 2 minuts.Roglic, Mas, O’Connor, Carapaz, Kuss, Gaudu i Lipowitz –per aquest ordre–, seguien el corredor del T-Rex. El grup dels favorits s’engreixava amb Yates i Rodríguez entre altres a 5 km i els del davant encara amb els 2 minuts i Sivakov sempre al davant.

Castrillo just al pas per la pancarta dels últims 3 quilòmetres obria un petit forat respecte els altres dos escapats, mentre Lipowitz treballant per Roglic aïllava la resta de favorits menys el mallot vermell, que no aguantaria gaire, també en el tram inicial dels últims 3 km; fins que l’eslovè es quedava sol amb Vlasov al davant.

Agonia

Enric Mas aconseguia atrapar Roglic i, al davant, Vlasov a Castrillo a manca d’un quilòmetre. L’aragonès a 500 metres ho intentava amb totes les forces i Mas deixava enrere Roglic, per acabar entrant amb 12 segons respecte Vlasov , 31 sobre Sivakov i amb Mas i Roglic a 1:04. Després, l’eslovè era sancionat amb 20 segons per anar a rebuf del cotxe de l’equip després d’haver fet el canvi de bici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)