Natació

Núria Marquès es penja una nova medalla

Jocs Paralímpics. La nadadora catalana aconsegueix la plata en els 100 metres esquena i amplia el seu palmarès

La catalana Núria Marquès es va penjar la plata ahir en la prova de 100 metres esquena en categoria S9, una de les seves especialitats. L’atleta de Sant Cugat del Vallès ha aconseguit medalla en aquesta modalitat en tres jocs consecutius (Rio, Tòquio i ara París). La catalana va acabar segona en un final de carrera ajustadíssim (1:09.24) que es va endur la nord-americana Christie Raleigh-Crossley per un segon. El podi el va completar la brasilera Mariana Ribeiro (1:09.27), que es va quedar a unes dècimes de Marquès. Aquesta és la segona medalla que aconsegueix la catalana a París després que dilluns va guanyar el bronze en el 4x100 de relleu mixt.

Marquès, a qui van amputar una cama per haver nascut amb una malformació al fèmur, encara té possibilitats d’ampliar el seu palmarès. Fins ara ha arribat a la final en les quatre modalitats en què ha participat i aquest dijous comença la prova de 200 estils, la darrera en què està inscrita.

L’atleta haurà d’ampliar l’estanteria de casa. A banda de les dues medalles aconseguides a París, en té quatre més de participacions en els jocs paralímpics de Rio de Janeiro i Tòquio. La catalana, que es va estrenar al Brasil amb només 17 anys, té també 16 medalles mundials i 27 d’europees.

Sense premi

En atletisme, l’atleta Fiona Pinar es va classificar per a la final dels 200 metres de la modalitat T64. La catalana va fer un temps de 27.87 i va acabar en penúltima posició.

Tampoc no va tenir sort l’equip d’Espanya masculí de bàsquet en cadira de rodes, on hi ha els jugadors catalans Òscar Onrubia i Jordi Ruiz, que van perdre en els quarts de final contra la selecció Alemanya (49-57).