Atletisme

Elena Congost: “Estic destrossada. No hi trobo cap explicació”

Elena Congost, desqualificada després d’acabar tercera la marató dels Jocs Paralímpics de París per haver deixat anar la corda que la unia al seu guia a escassos metres de la meta, s’ha mostrat perplexa. El guia, Mia Carol, ha arribat amb molts problemes a l’arribada i Congost l’ha ajudat. “Estic destrossada perquè tenia la medalla. També molt orgullosa de tot el que he fet, encara que al final em desqualifiquen perquè a deu metres de meta deixo anar la corda un segon perquè una persona al meu costat se’n va de morros a terra i torno a agafar la corda i entrem a meta”, ha explicat l’atleta, en declaracions recollides per l’agència Efe.

“La següent atleta ve a tres minuts de mi, és a dir, que ha estat un acte reflex de qualsevol humà, aguantar una persona que tens al costat i que està caient. Quan no hi ha cap mena d’ajuda, cap mena de benefici i quan es veu clarament que jo m’aturo en sec, per aquesta situació”, ha comentat. “Només diuen que he deixat anar la corda un segon i com que l’he deixada anar ja està, no hi ha marxa enrere. No entenc que ningú pugui raonar ni entendre la situació, que no és per fer trampa ni per arrossegar un atleta com s’ha donat a la pista.” Per a l’atleta establerta a Gurb, és “injust” que la desqualifiquin per “aguantar una persona que està caient” i amb la qual ha anat “un munt de quilòmetres a poc a poc perquè ja no podia”. “Després d’això, per deixar anar la corda un segon, em desqualifiquen. Perquè una persona no caigui a terra em passi això i em quedi sense res, no em sembla bé. No hi trobo cap explicació.”

“És trist perquè a més venia d’estar sense beca i era un dels meus objectius. No tornaré a aconseguir beca i estar al pla ADOP i em tornaran a deixar fora de tot quan crec que he demostrat què podia fer”, ha comentat. “També m’agradaria que tothom sàpiga que no m’han desqualificat per haver fet trampes, sinó que m’han desqualificat per haver estat persona i per un instint que surt quan algú està caient, que és ajudar i aguantar-lo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)