Vela

L’Ineos i el Luna Rossa ja manen

Vela. S’avancen per 2-0 a l’Alinghi i a l’American Magic en la primera jornada de semifinals de la copa Louis Vuitton

L’Ineos Britannia i el Luna Rossa van complir els pronòstics i van marcar territori en la primera jornada de les semifinals de la copa Louis Vuitton, en el marc de la 37a Copa Amèrica de Barcelona, i dominen per 2-0 els seus respectius duels amb l’Alinghi suís i l’American Magic novaiorquès. La batalla en les dues semifinals, però, va ser ben desigual. L’Ineos, que com a vencedor de la lligueta va tenir el dret d’escollir rival, es va imposar amb molta autoritat, mentre que el Luna Rossa va tenir en l’American Magic un contrincant molt dur i l’avantatge en totes dues mànegues va ser mínima. Avui es disputaran dues regates més per banda i l’accés a la final serà per als primers que arribin a les cinc victòries.

Tot i la bona posada en escena de l’Alinghi en la primera regata (4:37 i 4:48), l’Ineos va incrementar la marxa amb el vent a favor. Va prendre el lideratge i es va allunyar encara més del seu rival quan l’AC75 suís va perdre el vol després de la tercera porta. La diferència en l’arribada va ser de 2:05. La segona regata va quedar condicionada per la doble penalització de l’Alinghi en la presortida, per no arribar a temps al camp de regates i no capgirar la boia. Va haver de cedir 150 metres a l’Ineos i ja no va tenir cap possibilitat de superar el conjunt de Ben Ainslie.

Igualtat màxima

La primera regata entre el Luna Rossa i l’American Magic va ser espectacular. Va començar amb un quart d’hora de retard per uns problemes mecànics del conjunt novaiorquès, però un cop superats va sortir més ben posicionat i més veloç que el seu rival. Va passar en primer lloc per la primera porta (4:28 i 4:31) i va mantenir el lideratge fins a la quarta (15:10 i 15:14), quan el Luna Rossa, amb un control de vol més estable i regular i més velocitat en les cenyides va canviar la tendència. L’equip italià va prendre la iniciativa per primera vegada i ja no la va cedir fins al final, tot i que les diferències en l’arribada van ser mínimes (22:12 i 22:19). La segona regata va ser similar. L’equip nord-americà va començar manant en les dues primeres portes (4:19-4:29 i 8:06-8:12), però una pèrdua momentània del vol va ser clau perquè el Luna Rossa prengués el comandament. L’American Magic es va recuperar ràpid. Els dos equips es van alternar en el primer lloc, però el conjunt transalpí va tornar a marcar diferències al pas per la tercera porta (13:23 i 13:43) i va acabar triomfant per 18 segons de marge (24.46 i 25:04).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)