Vela

El Luna Rossa i l’American Magic, finalistes de la copa Amèrica juvenil

El Sail Team BCN no ha pogut evitar la sisena i última posició entre els semifinalistes

El Luna Rossa italià i l’American Magic competiran a partir de dijous en la final de la tercera edició de la copa Amèrica juvenil (tripulacions masculines o mixtes menors de 26 anys) després d’ocupar les dues primeres posicions de les semifinals que s’han disputat avui al camp de regates del Port de Barcelona. A més d’aquests dos equips també pugnaven per un lloc en la final l’Ineos Britannia i els conjunts de Suècia, Espanya i Austràlia, els tres primers classificats en el grup B.

El Luna Rossa ha guanyat les semifinals sumant un primer i tres segones posicions en les quatre regates del dia. Amb l’italià de 20 anys Marco Gradoni com a timoner, ha dominat la jornada amb molta autoritat. Al seu torn, l’American Magic, que no figurava entre els favorits, ha completat una gran sèrie, anant de menys a més: amb un cinquè, un primer, un tercer i un quart lloc, per acabar superant per un sol punt a l’Ineos Britannia.

El Sail Team BCN ha format la tripulació habitual amb Martin Wizner i Conrad Konitzer com a timoners i Antonio Torrado i Jaime Framis com a ’trimmers’, però ha acabat sisè. En qualsevol cas, ja és un gran èxit haver arribat a les semifinals gairebé sense haver pogut entrenar amb un AC40.

Sota vent de component Sud-Sud-oest (Migjorn-Garbí) de 15 a 17 nusos (28 a 32 km/h), ratxes de 18 (34 km/h ) i amb un onatge 40-50 cm, les regates han constat de quatre trams d’1 milla nàutica (1,8 km ).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)