El Barça perd contra el Veszprém a la pròrroga (34-39) i es queda fora de la final

Mundial de clubs.

Com fa un any a Dammam contra el Füchse Berlín (34-35), el Barça s’ha quedat a les portes de la final del mundial de clubs, aquest cop al Caire, en el temps addicional d’una semifinal molt intensa contra el Veszprém (34-39). El conjunt blaugrana ha anat bona part del partit a remolc del seu rival, però ha sabut equilibrar el resultat en el tram final (29-29). Amb més rotació de banqueta, l’equip magiar ha arribat més fresc a la pròrroga i s’ha imposat amb un resultat excessivament ampli, que no reflecteix la igualtat en el joc. El Veszprem, que aspira al seu primer títol de la competició, jugarà contra el vencedor del Magdeburg- Al Ahly que es disputa aquesta tarda (19 h), mentre que el conjunt blaugrana s’haurà de conformar a lluitar per la tercera plaça. Els màxims anotadors del Barça han estat Aleix i Mem, amb 10 i 9 gols respectivament.

El Veszprém ha arrencat amb una marxa més. El conjunt hongarès aprofitava les intervencions de mèrit de Rodrigo Corrales o les pèrdues blaugrana per sortir en transició i marcar el ritme de joc en el primer tram de partit (5-8). L’entrada d’Emil Nielsen a la porteria ha donat més consistència a la defensa del Barça, que ha ajustat el resultat fins al 10-11. L’equip català ha tingut diverses oportunitat per equilibrar el marcador, però Corrales s’ha mantingut a molt bon nivell i amb dues dianes de Ludovic Fàbregas el Veszprém ha aturat la remuntada blaugrana (10-13). L’estira-i-arronsa s’ha mantingut fins al descans, amb dos gols de renda per als de Xavi Pascual (13-15).

Després de la represa s’ha repetit el guió. El Vezprém ha començat millor i ha obtingut un màxim avantatge de 4 gols (13-17). Dika Mem ha sortit al rescat i les diferències s’han mantingut entre un i dos gols a favor del conjunt hongarès. Sigui per qüestions tècniques o per problemes físics, Melvyn Richardson ha estat molta estona a la banqueta i per moments la primera línia blaugrana l’han conformat Mem, Janc i Cikusa. El Barça, tot i perdre Javi Rodríguez amb vermella directa (41’), no defallia. Una recuperació de Janc rubricada amb un bon contraatac ha restablert momentàniament l’equilibri (25-25) després de molts minuts de perseguir-lo. Pascual s’ha vist forçat a demanar temps mort per aturar la remuntada blaugrana. El conjunt d’Ortega, però, ha persistit i ha pres la iniciativa després d’un gol d’Ariño (27-26). Les aturades de Nielsen i l’efectivitat d’Aleix i Mem obrien un petit avantatge (29-27), però el Veszprém ha replicat d’immediat (29-29). Els porters han guanyat protagonisme en el tram final i Corrales ha aturat un penal a Aleix, infal·lible fins aleshores, quan només restaven 13 segons. El conjunt magiar ha disposat de l’últim atac, però Kosorotov ha estavellat al pal un xut de falta amb el rellotge a zero. En la pròrroga no hi hagut color i el Veszprém, amb molts més recursos, s’ha imposat clarament amb un parcial de 5-10.