Handbol

Cita d’alta volada a Europa

Handbol. El Fraikin Granollers s’estrena a casa en la fase de grups de la lliga europea contra el Montpeller, el vencedor de la Champions el 2018, que té el bordilenc Djordje Cikusa a les seves files

El Fraikin BM Granollers i el Montpeller (18.45 h per Esport 3) es juguen el lideratge del grup B de la lliga europea en un partit farcit d’al·licients. Tot just es tracta de la segona jornada de la fase de grups, la primera a casa, però el bagatge i la història del rival granollerí ja embolcalla la cita de gran tarda europea. “Afrontem el partit amb molta il·lusió, per la magnitud del rival i perquè és un equip que respira competició europea i ha estat un dels darrers vencedors de la Champions [2018], perquè hi ha jugadors de moltíssim nivell i perquè nosaltres tenim moltes ganes de fer-ho bé davant la nostra afició”, sintetitza el tècnic Antonio Rama.

L’equip vallesà, subcampió el 2023 a Flensburg, vol recuperar l’esperit d’aquell curs en un duel contra un club de llarga trajectòria, que té dues Champions (2003 i 2018) al seu palmarès. L’última visita de l’equip occità a Granollers va ser el 16 de febrer del 1997, amb victòria local per 26-24 en els quarts de final de la copa EHF. El Granollers defensava aleshores el títol de les dues edicions anteriors (1995 i 1996). Més enllà de dades històriques i del triomf en la primera jornada de la fase de grups, tots dos equips arriben al partit en un bon moment, lluitant per les places capdavanteres de les seves respectives lligues, en què han encaixat una sola derrota: balanç de 4-1 per al Granollers i de 5-1 per al Montpeller.

El partit també serà especial per al quartet de campions europeus sub-20 de la plantilla granollerina, Ferran Castillo, Víctor Romero, Pablo Guijarro i Pau Panitti, tots del 2004, que es retrobaran amb un company de generació en les seleccions catalana i espanyola, Djordje Cikusa (2005). El lateral de Bordils juga a Montpeller cedit pel Barça amb el propòsit de continuar creixent i agafar el bitllet de tornada al Palau Blaugrana el curs vinent, on es retrobarà al seu germà bessó Petar Cikusa, ben consolidat en la primera línia de l’equip de Carlos Ortega.

Castillo, en forma

Ferran Castillo, autor de dotze gols en el partit de la lliga Asobal contra el Logronyo, assegura que el Granollers “passa per un bon moment” però que s’enfronten “a un equipàs”. Admet que se li farà estrany jugar davant Djordje Cikusa amb la nova samarreta, acostumat a veure’l de blaugrana. “És un al·licient mes d’aquest partit i aquests dies ja ens hem enviat missatges a través de WhatsApp i a veure si podem trobar-nos un moment per parlar”, diu el primera línia del Granollers. I hi afegeix: “M’ha comentat que l’experiència li està anant molt bé, però ell ja és un jugador completíssim, tant en atac com en defensa. A sobre és ambidextre i et pot marcar tant des de fora com en accions d’un contra un. Ho té tot.” Al marge del lateral bordilenc, a la plantilla del Montpeller hi ha jugadors de primeríssim nivell com el brasiler Hugo Bryan Monte Dos Santos –el curs passat va marcar onze gols al Barça al Palau–, Stas Skube, Valentin Porte, Diego Simonet i l’extrem exblaugrana Yanis Lenne i el seu germà, Arthur.

Fraikin, més de dues dècades de patrocini

El BM Granollers i l’empresa de rènting i lloguer a llarg termini de vehicles industrials Fraikin van oficialitzar ahir la renovació de l’acord de patrocini per tres anys més, una aliança molt ferma i que precisament aquest curs compleix el vintè aniversari. “Fraikin ja és part de la història del club i ens impulsa a continuar creixent, professionalitzant el club i lluitant per aconseguir totes les fites esportives que ens proposem”, va remarcar el president del BM Granollers, Alfred Serra, acompanyat del director general de Fraikin España, Martí Batallé (a l’esquerra de la imatge).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)