Vela

L’Ineos reacciona i retalla diferències amb el New Zealand (4-2)

El sindicat britànic ha aprofitat la pèrdua de vol del seu rival en la primera prova del dia i en la segona ha completat la seva millor regata per vèncer per només 7 segons de marge

Després de quatre derrotes, l’Ineos Britannia ha reaccionat i ha sumat els dos primers punts (4-2) que obren un nou escenari en la final de la copa Amèrica de Barcelona. En la primera regata hi hagut cop de teatre perquè l’Emirates Team New Zealand ha planxat el Taihoro en la presortida i ha deixat via lliure al primer triomf parcial del seu rival. En la segona mànega, ampliada a vuit trams per les bones condicions de vent, s’ha viscut la prova més igualada i emocionant de la final i ha permès el segon punt per a l’equip de Ben Ainslie, que sense el caseller a zero ha vist molt reforçada la seva moral. Amb 4-2 al marcador, divendres es disputaran les dues regates que ja estaven programades inicialment.

La cinquena mànega de la final ha quedat resolta en la presortida. El Taihoro s’ha quedat clavat i ha necessitat molt temps per tornar a arrencar el vol. Tot i alguns moments de confusió, l’Ineos no ha desaprofitat l’oportunitat i ha guanyat pràcticament una milla de marge respecte del seu rival. L’equip britànic ha cobert el primer tram en 5:41, mentre que el conjunt neozelandès ha passat per la primera porta amb un desavantatge de 2:15. El primer punt per al sindicat britànic ja estava cantat, tot i que el New Zealand ha escurçat les diferències fins a 1:18 al pas per la porta d’arribada.

En la segona regata l’Ineos ha guanyat la sortida al seu rival. Ha pres la iniciativa en els dos primers encreuaments per passar com a líder per la primera porta (3:26 i 3:32). Navegant sense errades, el sindicat britànic ha controlat la situació i ha sabut resistir l’esprint final dels kiwis per arribar a meta amb una mínima renda de 7 segons (28:13 i 28:20).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)