Més esport

SURF DE NEU

CAMPIONAT DEL MÓN

Final de festa multitudinari

La Molina tanca el mundial amb una gran afluència de públic

L'«slopestyle», amb els catalans Vergés i Manich, enlluerna

Després de vuit dies de competició, els mundials de surf de neu de la Molina 2011 van acomiadar-se ahir amb unes 8.000 persones aplegades a l'estació gironina per assistir a les quatre últimes finals del programa. D'aquestes, van sobresortir les de slopestyle, una modalitat molt espectacular en la qual els participants realitzen diversos exercicis i salts sobre rails, caixes i baranes i que debutava en un mundial (també s'ha guanyat entrar en el programa olímpic de Sotxi 2014). L'slopestyle també va propiciar el millor resultat dels riders catalans en el campionat gràcies al 12è lloc signat per Isaac Vergés i el 18è de Carles Manich. «Continuarem treballant de valent per acostar-nos als millors del món. De moment, ser finalistes ja ha estat un èxit», van coincidir tots dos. La final la van disputar 18 competidors i el títol va ser per al belga Seppe Smits, que ja s'havia penjat el bronze en big air en l'obertura a l'espectacular rampa instal·lada al Palau Sant Jordi. En categoria femenina, l'or va ser per a la finlandesa Enni Rukajarvi.

Benjamin Karl, triomfal.

Si algun competidor es mereix l'etiqueta de gran triomfador dels mundials, aquest és l'austríac Benjamin Karl. Al seu títol en el gegant va afegir el d'eslàlom paral·lel en la darrera jornada. «Marxo de la Molina més que satisfet pels meus triomfs i per com ha funcionat tot aquí de bé», va declarar Benji, com se'l coneix en el circuit. En l'eslàlom femení, la noruega Hilde-Katrina Engeli, que «ni esperava pujar al podi», va assolir la medalla d'or.

La cerimònia de clausura celebrada al poliesportiu d'Alp va completar els primers mundials de surf de neu celebrats al Pirineu. La Molina 2011 cedeix el testimoni del 2013 a la localitat quebequesa de Stoneham.

LES FINALS

HOMES
«Slopstyle»
1r Seppe Smits ( Bèlgica)
2n Niklas Mattsson (Suècia)
3r. Ville Paumola (Finlàndia)
12è Isaac Vergés
18è Carles Manich
Eslàlom paral·lel
1r Benjamin Karl (Àustria)
2n Simon Schoch (Suïssa)
3r. Rok Marguc (Eslovènia)
DONES
«Slopestyle»
1a Enni Rukajarvi (Finlàndia)
2a Sarka Pancochova (República Txeca)
3a Shelly Gotlieb (Nova Zelanda)
Eslàlom paral·lel
1a Hilde-Katrina Engeli (Noruega)
2a Nicolien Sauerbreij (Holanda)
3a Claudia Riegler (Àustria)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)