Voleibol

VOLEIBOL

SUPERLLIGA MASCULINA

Amb la punta dels dits

El SPiSP estarà salvat si derrota dissabte el Vecindario sigui amb triomf de 2 o de 3 punts

Però té una altra via per si fallés: la derrota del Multicaja a casa contra el Cajasol

Només un cúmul de circumstàncies negatives podrien abocar el Sant Pere i Sant Pau al descens de categoria, però les dues jornades que falten s'han de jugar i l'equip, lluny d'arrecerar-se en els errors dels rivals directes, ho vol enllestir com més aviat millor per no haver d'arribar a la darrera jornada amb incerteses. Si l'equip d'Alberto Toribio derrota dissabte al pavelló del Nàstic el Vecindario, un rival prou solvent però que no s'ha desempallegat de la lluita pel descens, haurà acabat la feina i, fins i tot, probablement s'haurà garantit una plaça en la fase pel títol. En el cas contrari, també segellaria la permanència si el Multicaja Fábregas Sport de Saragossa no puntua dissabte a casa contra Cajasol de Dos Hermanas o si tots dos, catalans i aragonesos, sumen.

Amb cinc equips implicats i dues jornades per jugar-se, hi ha múltiples combinacions absolutament prescindibles ara per ara, perquè l'únic que importa al conjunt cooperativistes és enllestir-ho. En la darrera jornada, els tarragonins jugaran a la pista del Barça el derbi català de la categoria.

Un dels aspectes a tenir en compte és l'anímic. Tot i les dues darreres derrotes, els tarragonins ja fa setmanes que van fer un pas endavant en aquest sentit. Un dels rivals directes amb més problemes és el Vigo, que va deixar marxar la seva estrella Adolfo Chaso al final de la primera volta, perquè semblava que ja ho tenia tot fet i ara arriba al tram final amb l'aigua al coll i amb els jugadors molt emprenyats perquè no cobren. El calendari, a més, no el beneficia gens. Dissabte rep el CAI Terol, el campió, i acabarà la lliga a la pista del Vecindario, que necessitarà els punts per salvar-se o bé per jugar el play-off.

Sigui com sigui, l'equip d'Alberto Toribio està centrat a tancar l'assumpte com més aviat millor guanyant dissabte en el seu retorn al pavelló del Nàstic motivat per assumptes televisius i a no deixar escapar l'oportunitat d'accedir a la fase pel títol que jugaran els vuit primers. La classificació seria veritablement una fita històrica ateses les circumstàncies de precarietat econòmica que han envoltat el projecte.


Amb quatre implicats per sota i una plaça per adjudicar, només una desgràcia el condemnaria

LA ÚLTIMA EMPENTA

Jornada 21 (12 de març)
SPiSP-Vecindario
18.00 h Tenerife-Barça
17.00 h Multicaja-Cajasol
18.00 h Vigo-CAI Terol
18.00 h
Jornada 22 (19 de març)
Multicaja-Caravaca
18.00 h Vecindario-Vigo
17.00 h Barça-SPiSP
18.00 h
LA LLUITA PEL DESCENS
7è SPiSP
22 p (30/48)
8è Vigo
22 p (32/46)
9è Vecindario
21 p (31/44)
10è Tenerife
19 p (26/48)
11è Multicaja
18 p (27/48)
12è Caravaca
7 p (16/57) *Baixen els dos darrers.
LA SALVACIÓ DISSABTE
1. Si el SPiSP guanya el Vecindario, sigui amb triomf de 3 punts (3-0 o 3-1) o de 2 (3-2) seria impossible que el Multicaja l'atrapés en l'última jornada.
2. Si el SPSP perd per 0-3 o 1-3, però el Multicaja perd amb el Cajasol per 0-3 o 1-3. 3. Si el SPiSP perd per 2-3 i suma, per tant, un punt i el Multicaja perd també per 2-3. La diferència entre els dos conjunts continuaria sent de 4 punts (19 per 23). També li valdria una derrota per 0-3 o 1-3 del Tenerife a casa contra el Barça.

L'equip canari, molt reforçat en el mercat d'hivern

El Vecindario és un equip prou perillós que s'ha reforçat a consciència durant el mercat d'hivern i que disposa d'una plantilla força àmplia. El seu principal reforç va ser el retorn de l'oposat Juan Carlos Barcala, que ja havia militat en l'equip canari en el període 2004-2007 i que també havia jugat en les files de l'Unicaja Almeria, amb una actuació estel·lar en la copa que va guanyar el conjunt andalús el 2009 a la capital andalusa. Els canaris, que lluiten aferrissadament per salvar-se i també per jugar la fase pel títol i que són els organitzadors de la copa, també han fitxat el central romanès Sergio Stancu (2m05). En la primera volta, el Vecindario va derrotar els tarragonins per 3-0 i el màxim anotador dels canaris va ser l'oposat Semidan Deniz (18) que, des de l'arribada de Barcala, té un paper secundari. El Vecindario ha guanyat tres dels últims cinc partits i viu una dinàmica positiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)