Voleibol

VOLEIBOL

LA COPA

L'efervescència del Barça

No és favorit avui a quarts amb el CAI Terol, però hi arriba pletòric

Encadena 10 triomfs en la lliga i l'últim precedent li és favorable

Toni Alemany
TÈCNIC DEL BARÇA
«Les nostres expectatives són confirmar que estem fent les coses bé i continuar progressant com a equip. El CAI Terol és un rival molt complicat, però si el derrotem tindrem una gran oportunitat d'aspirar a la final. La copa ens servirà per preparar els play-off»
Òscar Novillo
TÈCNIC DEL CAI TEROL
«El meu equip transmet bones sensacions, però no volem mirar més enllà dels quarts de final»

El Barça afronta per tercer any consecutiu la copa en el seu millor moment de joc des que va tornar a la màxima categoria ara fa tres exercicis i l'algidesa li permet aspirar a desfer-se avui en els quarts de final del CAI Terol, finalista fa dues edicions i un dels màxims aspirants per endur-se el títol. El conjunt de Toni Alemany arriba a les illes Canàries amb l'aval que suposa haver guanyat les dues últimes jornades de lliga consecutives i d'haver assaltat el seu rival d'avui a la seva pista per 0-3 en un partit en què els blaugrana van iniciar l'enlairament que els ha dut fins al tercer lloc final en la fase regular. Aquest precedent, però, s'ha de contextualitzar i és molt clar que avui el CAI Terol, segon en la lliga regular, és el favorit tant per plantilla com pel fet d'haver-se endut les dues darreres edicions de la superlliga. Sigui com sigui, el vencedor tindrà una semifinal assequible, ja que l'Unicaja, el Sòria i el Palma van per l'altre costat del quadre. L'amfitrió sempre té privilegis en la copa de voleibol i els equips que van pel seu cantó se'n beneficien. Per això, el vencedor del duel CAI Terol-Barça tindrà una semifinal força assequible comparada amb el nivell teòric dels altres dos contendents.

Una de les claus del partit podria ser el rendiment del gegant dels aragonesos, l'oposat dominicà José Miguel Cáceres (2m10), un jugadors capaç de vorejar la perfecció però també de llençar la feina de l'equip a les escombraries atesa la seva irregularitat. Al seu costat, el CAI Terol té una plantilla plena d'internacionals amb el col·locador Guille Hernán o els centrals Abel Bernal i Julián García Torres que el fan temible a la xarxa. El Barça confia en el rendiment del seu oposat Saucedo i del receptor Fran Rodríguez ben dirigits pel jove col·locador Sergi Arranz i també s'ha mostrat solvent amb la parella de centrals formada per Sugranyes i Pares. A més, l'equip s'ha reforçat en les dues últimes jornades amb la incorporació del central francès Oliver Lamoise, un jugador que va formar part del SPiSP i que destaca per una gran capacitat en el bloqueig, tot i que en atac és força més limitat. El primer gran objectiu del Barça, per tant, és superar la primera tanda. El 2009 va caure contra l'Unicaja per 3-0 a Almeria i el 2010 va cedir també contra els andalusos a Saragossa (3-1).

EL QUADRE

1/4 de final
Unicaja-Cajasol
3-0 Vecindario-Vigo
3-0 CAI Terol-Barça
(avui 17.30) Sòria-Palma
(avui 20.00)
Semifinals. Demà
(1) Unicaja-Sòria o Palma
(17.30) (2) Vecind.-CAI o Barça
(20.00)
Final. Dissabte
Vencedor 1-Vencedor 2
(19.00)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)