Tennis

TENNIS

COPA DAVIS

Una apel·lació per convicció

La federació estatal presenta recurs per la pista escollida pels EUA per jugar els quarts, al juliol

La Federació Espanyola de Tennis va presentar el passat dia 14 un recurs d'apel·lació a la federació internacional (ITF) per la superfície escollida per jugar els quarts de copa Davis, del 8 al 10 de juliol, que Espanya afronta en terreny nord-americà. «No discutim que sigui més lenta o ràpida, sinó que ens expliquin quin tipus de pista és», afirma Albert Costa. Ja van viure un fet semblant el 2007, a Salem (Virginia), en què Espanya, també en quarts, va caure per 1-4. Ara, la qüestió és que el tipus de superfície (Indoor-hard premium) i l'empresa que la farà (Premier concept) no estan, respectivament, en la llista de 208 superfícies testades i estipulades en el reglament de la ITF i l'empresa no és cap dels 91 fabricants que es preveuen. Tampoc compleix una norma aparentment estricta: tota superfície ha ser jugada, com a mínim, en tres tornejos ATP de l'any anterior. En aquesta només es disputa San José. I entre els seleccionables, tan sols Verdasco l'ha provat. «Ens ha dit que no es tan ràpida, però no és aquest el problema», emfatitza el capità.

El recurs d'apel·lació, que possiblement es resoldrà en quinze o vint dies, és una rèplica a la resposta d'una primera petició a la ITF en què la federació estatal va demanar explicacions per la «no existència» de la pista en les seves normatives. «Si la ITF vol que la competició continuï sent important haurà de respectar les normes», segella José Luis Escañuela, president de l'espanyola. El dia 28 d'abril, la ITF farà una visita oficial a la seu (a Austin) que servirà per legitimar-la i aprovar-la, però de moment ja s'han venut 15.000 entrades. «És una venda anticipada», ens han dit. La certesa és que encara cal saber quantes entrades tindrà la federació estatal. «És comparable a la selecció de futbol, que fa un mes va jugar en un camp en què era molt difícil jugar i hi havia risc de lesió», explica Pere Hernández, membre de l'ens estatal. «Si no està homologada que ens expliquin per què», demana Costa. I en això estan.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)