Esport i política

La UFEC, contra la tisorada

David Moner tem que la retallada posi en perill la salut de l'esport català

El president confirma que es presentarà a les eleccions anticipades

Admet que «no hi ha diàleg» amb el govern i demana consens

15
ANYS
són els que fa que és president de la UFEC
David Moner, que vol repetir.

El sector esportiu no vol ser menys que d'altres de la societat catalana que ja estan en peu de guerra (educació, cultura i sanitat) i avisa que no està disposat a acceptar la previsible retallada en el pressupost de la secretaria general de l'Esport respecte als últims anys i que el 2010 va superar els 70 milions d'euros. Així ho va demanar el president de la UFEC, David Moner, en un acte en què també va confirmar que es presentarà a la reelecció al càrrec en les eleccions anticipades previstes pel mes de juny. Moner, que va admetre «falta de diàleg» amb els responsables d'Esports del govern d'Artur Mas va fer una encesa defensa de la rellevància que té l'activitat esportiva a Catalunya. «No podem patir, com el 1996, una regressió econòmica del 50% perquè el sector esportiu genera el 4% del PIB del país i abocaria molts clubs i federacions a una crisi de conseqüències imprevisibles», va manifestar el president, que lamenta que es vagin escampant rumors de retallades de fins al 30% i que ara mateix no la secretaria general de l'Esport no hagi marcat ben clarament quina serà la seva política.

«Les federacions no volem imposicions, sinó consens. La crisi afecta tothom, però des del nostre punt de vista el que hem de fer no és destruir, sinó construir. Les federacions no han de rebre cap retallada. Tenim un conveni signat fins al 2012 que s'ha de complir. Si no, hi haurà molts clubs, per exemple, que es plantejaran no jugar en campionats estatals. Tampoc podríem fer front al reconeixement internacional de l'esport català en els àmbits en què l'Estat espanyol no ens ho impedeix i els nostres èxits esportius se'n començarien a ressentir.»

El president demana valentia al secretari general, Ivan Tibau, perquè defensi davant el conseller d'Economia la importància de mantenir la inversió en tots els àmbits de l'esport. «Té experiència, ha estat en un ajuntament i crec que si se li dóna llibertat pot fer molt bé la seva feina», va afegir el president.

En tot cas i davant de les possibles retallades, Moner va enviar també un missatge de tranquil·litat a les federacions: «Passi el que passi tirarem endavant els programes pactats perquè nosaltres som una entitat privada que comptem amb recursos propis gràcies a la gestió de set instal·lacions i a la corredoria d'assegurances.» El president de la UFEC també va fer seves les paraules d'Artur Mas en què expressava que havia arribat el moment de la societat civil. «Nosaltres som societat civil i la nostre intenció, si som reelegits, és treballar en benefici de l'esport federat.»

«Déjà vu».

Moner va admetre que el canvi de govern ha provocat una incertesa que ha acabat forçant la convocatòria d'eleccions. «Hi havia rumors sobre la meva jubilació anticipada. De fet, quan el tripartit va arribar al govern (2003) també em volien moure la cadira. La millor manera de posar fi a les especulacions és fer eleccions i tothom és lliure de presentar-se.» Moner entén que la millor manera de fer valer la seva estratègia davant el govern és tenir un altre cop un suport majoritari de les 67 federacions afiliades a la UFEC. El dirigent té la intenció d'incorporar el president de la federació de futbol, Andreu Subies, al nou consell directiu de l'organisme.

Si els terminis es compleixen les eleccions es farien el 28 de juny a la seu de la UFEC. Cada federació disposa d'un vot.

Respecte dels projectes de futur Moner va citar l'ambiciós mòdul que s'està fent al centre d'alt rendiment de Sant Cugat que la unió haurà de gestionar durant 20 anys i que considera el «millor d'Europa» per a la pràctica de disciplines olímpiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)