Hoquei sobre herba

Objectiu olímpic en l'europeu alemany

Londres a l'horitzó. Espanya, plena de catalans (27), aspira a obtenir el passaport per als Jocs en el campionat d'Europa que comença avui

Les seleccions espanyoles d'hoquei sobre herba masculina i femenina, amb la base de jugadors catalans (un total de 27), debutaran avui en l'europeu de Mönchengladbach amb l'objectiu d'aconseguir un bitllet per als Jocs de Londres. Tot el que vingui després serà reblar el clau.

L'equip espanyol que dirigeix Dani Martín ha quedat enquadrat en el grup A amb Bèlgica, Rússia i Alemanya. Només els dos primers accediran a la fase final. Els espanyols estan obligats a guanyar en el debut contra Rússia, el rival més accessible, per no afrontar les següents jornades contra Alemanya (potència mundial i amfitriona) i Bèlgica (incert i temut rival) amb neguit.

“Els alemanys estan en forma i no fallen en els grans tornejos, el nostre rival a batre serà Bèlgica, un equip incòmode i que ha progressat molt en els últims temps”, comenta un dels puntals de la selecció, el català Pol Amat. Precisament ell va contribuir decisivament en l'última victòria espanyola en un campionat d'Europa (Leipzig, 2005). Amat va marcar dos gols que van sentenciar Holanda (4-2).

Si superen la primera fase, els de Martín tindran molt a prop un dels tres passaports per a la cita olímpica en joc. En cas que quedessin eliminats en la primera fase, haurien de buscar la plaça per a Londres en el preolímpic que es disputarà el març que ve, però on només es reparteix un bitllet, per al campió, i per tant és més complicat. Amat, malgrat poder participar en uns Jocs per cinquena vegada, no vol córrer més del compte: “S'ha de fer bé el camí i pensar a curt termini.” Holanda i Anglaterra són les principals potències del grup B, també candidates al triomf final.

Azerbaidjan, l'adversari

El conjunt femení que dirigeix Salva Indurain també confia a arribar a Londres via Mönchengladbach. Però ho tindrà força difícil, perquè només s'hi reparteixen dues places. D'entrada han d'imposar-se a Itàlia, la ventafocs del grup, en el debut d'avui. Holanda, el contrincant de la segona jornada, sembla destinada al primer lloc. I l'Azerbaidjan es presenta com el rival espanyol en la lluita per la segona posició.

“Tenim molta il·lusió i moltes ganes d'arribar ben amunt. Estem molt preparades per afrontar l'europeu”, assegura Glòria Comerma, una de les deu catalanes.

EQUIP FEMENÍ

Les d'Indurain es jugaran una plaça a semifinals amb l'Azerbaidjan si es compleix el guió
Alemanya està destinada al primer lloc, i Espanya i Bèlgica busquen el segon
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)