Rugbi

Els anglesos conquereixen Murrayfield un altre cop

Rugbi. El quinze de la rosa va derrotar Escòcia a domicili després de vuit anys en la primera jornada del Sis Nacions i es va adjudicar la copa Calcuta

ESCÒCIA6


ANGLATERRA13


FRANÇA30


ITÀLIA12


Ahir, Murrayfield va rebre els anglesos amb l'hostilitat habitual, però amb uns escocesos esperonats i il·lusionats per la possible convocatòria d'un referèndum d'independència el 2014, i que pretenien començar el camí de l'emancipació amb un primer triomf en el terreny esportiu. Però, tot i dominar més minuts, van pagar molt cars errors puntuals contra una Anglaterra sòlida i que va jugar amb molt rigor. El triomf permet al quinze de la rosa trencar una mala ratxa a terreny escocès, on no guanyava des del 2004 i, de retruc, emportar-se la copa Calcuta que es disputen les dues seleccions, i començar amb bon peu el Sis Nacions, que va guanyar en la darrera edició. França va guanyar l'altre partit de la jornada.

Els anglesos, que estrenaven tècnic (Stuart Lancaster) i capità (Chris Robshaw) després de la mala imatge en l'últim mundial, es van avançar gràcies a un cop de càstig transformat per Farrell, en un inici de partit travat, dur i amb dues picabaralles. Aleshores, els escocesos van agafar les regnes i van capgirar el resultat mitjançant Parks abans del descans (6-3).

La segona meitat va començar fatal per als locals. Hodgson va tapar un cop defensiu de Parks, es va emportar l'oval i va firmar el primer assaig. Farrell no va desaprofitar el llançament a pals (6-10).

L'àrbitre va haver de recórrer al vídeo per confirmar que un assaig escocès no podia pujar al marcador perquè a un jugador se li havia escapat l'oval de les mans just damunt de la línia de marca. Els escocesos encara ho van provar i fins al final no es van donar per vençuts. Ni quan Farrell va tornar a distanciar els anglesos en el marcador (6-13) van llançar la tovallola, però l'esforç no va trobar recompensa.

ESCÒCIA: Jacobsen, Ford, Murray (Cross, 75'), Gray, Hamilton (Kellock, 59'), Strokosch (Barclay, 59'), Denton, Rennie; Cusiter (Blair, 59'), Parks (Laidlow, 59'); Evans, S. Lamont (Ford, 75'), De Luca, Jones i R. Lamont. ANGLATERRA: Corbisiero (Stevens, m.64), Hartley, Cole, Botha, Palmer (Parling, 59'), Croft, Dowson (Morgan, 69'), Robshaw; Youngs (Dickson, 63'), Hodgson (Turned-Hall, 64'); Stretll, Farrell, Barritt (Brown, 72'), Ashton i Foden. MARCADOR: 0-3 (23') Farrell. 3-3 (26') Parks. 6-3 (33') Parks. 6-10 (41') assaig de Hodgson i transformació de Farrell. 6-13 (75') Farrell. ÀRBITRE: George Clancy (Irlanda). PÚBLIC: 67.130 espectadors a l'estadi de Murrayfield d'Edimburg.
FRANÇA: Debaty (Poux, 63'), Servat (Szarzewski, 55'), Mas, Nallet, Papé, Picamoles, Dusautoir, Bonaire; Yachvili (Parra, 63'), Trinh-Duc (Meauxis, 76'); Malzieu, Fofana, Rougerie (Mermoz, 76'), Clerc i Medard. ITÀLIA: Cicero (Cittadini, 63'), Ghiraldini, L. Castrogiovani, Zys, Geldenhuis, Zanni, Barbieri (Faavaro, 68'), Parisse; Gori (Smenzato, 76'), Burton (Botes, 56'); Mclean, Sgarbi (Canale, 56'), Benvenuti, Vandity i Masi. MARCADOR: 3-0 (12') Yachvili. 3-3 (.18') Burton. 10-3 (23') Rougerie, Yachvili. 15-6 (36') Malzieu. 15-9 (47') Burton. 18-9 (52') Yachvili. 25-9 (55') Clerc, Yachvili. 25-12 (61') Yachvili. 30-12 (73') Fofana. ÀRBITRE: Nigel Owens (gal·lès).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)