Futbol sala

A l'assalt del continent

El futbol sala és la primera secció del Barça que pot aixecar aquest curs la copa d'Europa

L'equip aspira a sumar-se a l'històric palmarès d'èxits de les altres seccions

El Museu del Barça confia que podrà lluir un nou trofeu la setmana que ve. Ni més ni menys que una copa d'Europa de futbol sala que permetria completar el cercle de les seves seccions professionals. I és que és l'única que falta en un club que pot presumir de tenir-ne més de trenta (4 de futbol, 2 de bàsquet, 19 d'hoquei patins i 8 d'handbol), i que aquest curs torna a tenir diversos fronts clars per ampliar la collita.

Igual que el futbol sala, que aquest vespre (21 h) inicia la final a quatre de la UEFA Futsal Cup enfrontant-se en semifinals amb l'Sporting de Portugal al pavelló Barris Nord de Lleida, el bàsquet i l'hoquei patins també estan classificats per a les respectives fases finals de la màxima competició europea. La següent secció a agafar el relleu serà la de la cistella, ja que de l'11 al 13 de maig els de Xavi Pascual buscaran a Istanbul la tercera copa d'Europa de la secció. També al maig –del 24 al 27– el protagonisme serà per a l'estic amb la final a vuit a Lodi (Itàlia). I en dates similars també se celebrarà a Colònia la final a quatre de la lliga de campions d'handbol –27 i 28 de maig–, en la qual també hi pot haver representació del Barça. No serà fàcil, ja que els de Xavi Pascual han de remuntar demà dissabte sis gols de desavantatge encaixats en l'anada dels quarts a la pista del Copenhaguen (29-23). Amb el factor Palau, però, tot és possible. Tot plegat en una setmana en què el primer equip de futbol també ha lluitat per estar present en la final de la lliga de campions. Un objectiu barrat pel Chelsea, però que no pot amagar la dimensió assolida pel club blaugrana i que el manté com el referent continental i mundial en els àmbits esportius de primer ordre.

L'última frontera

La primera oportunitat es posa en joc avui a Lleida. Una cita que pot suposar la culminació en el procés d'evolució del futbol sala blaugrana, l'última secció a fer-se professional. Des de la temporada 2006/07, quan es va tornar a la màxima competició estatal, fins a l'actualitat, l'equip ha anat creixent, sense presses, però a un ritme constant, amb la progressiva incorporació de jugadors contrastats –Javi Rodríguez, Cristian, Jordi Torras, Wilde, Ari...– sota la direcció de Marc Carmona. Una aposta que va culminar l'any passat amb un històric triplet –lliga i copes d'Espanya i del rei–, que ha permès poder debutar aquest curs en la màxima competició continental: la UEFA Futsal Cup. Ho fa com a clar candidat a aixecar el diumenge el màxim guardó continental de clubs. Una condició que ha reforçat en les dues primeres fases del torneig i s'ha incrementat amb la designació del Barris Nord de Lleida com a seu de la final a quatre. “Fa molts dies que parlem d'aquesta setmana i ja la tenim aquí”, va assenyalar Carmona, que no amaga l'especial il·lusió que fa el trofeu continental a la plantilla. De fet, el vestidor sap que és tracta de l'últim pas per seguir l'estela que anteriorment han assolit seccions amb un recorregut més llarg com l'handbol, l'hoquei i el bàsquet. “És el que li falta a aquest club”, va remarcar Javi Rodríguez, que pot presumir d'haver aixecat aquest trofeu en tres ocasions (2001, 2002 i 2003), tot i que ja fa nou anys de la darrera vegada.

Paper de favorits

Ser l'amfitrió del torneig ha despertat molta expectació a Lleida, on s'espera veure el Barça Alusport aixecant la seva primera copa d'Europa i el segon títol continental des de l'antiga Recopa del 1990. Avui ja s'espera un ple a les grades per donar suport als de Carmona, que no fan gaire cas del paper de favorit que se'ls atorga –amb permís del Dinamo de Moscou–. “Sabem la responsabilitat que suposa portar aquesta samarreta”, va reconèixer Javi Rodríguez, que afronta sense complexos el repte que se li presenta a l'equip: “Volem fer història i sabem que això depèn de guanyar.”

Tothom està molt expectant per aquest títol i farem tot el possible per guanyar-lo
Jordi Torras
JUGADOR DEL BARÇA ALUSPORT
Volem fer història i sabem que això depèn de guanyar
Javi Rodríguez
CAPITÀ DEL BARÇA ALUSPORT
Assumim el paper de favorit pel fet de jugar a casa, però això no et dóna res abans de començar
Marc Carmona
tècnic del barça alusport
Hi ha quatre rivals molt importants i qualsevol pot ser campió d'Europa
Hi arribem bé. Aquestes dues setmanes amb només dos partits ens ha permès recuperar-nos
De les seccions professionals, és l'única copa d'Europa que falta. Per tant, la final a quatre té tots els ingredients
Jugar a Lleida i tenir el suport de la gent suposa un gran al·licient que ben segur que ens ajudarà
Sergio Lozano
jugador del barça alusport
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)