Hoquei sobre herba

El programa

Una copa amb valor afegit

Hoquei sobre herba. Quatre clubs catalans aspiren a impedir que el Club de Campo revalidi el títol i a guanyar-se el dret de jugar la pròxima Eurolliga

Quatre equips catalans, l'Atlètic Terrassa, el RC Polo, el CD Terrassa i l'Egara, afronten avui al Valle de las Cañas de Pozuelo els quarts de final de la copa amb la il·lusió de conquerir el títol que defensa el Club de Campo de Madrid. L'equip del Principat teòricament més fort en la cita és l'Atlètic de Terrassa, flamant campió de la lliga d'enguany que avui obrirà foc contra el RS Tennis de Santander. Es tracta de l'eliminatòria teòricament més desajustada, ja que els cantàbrics tot just s'han assegurat la permanència. A banda del títol, el gran cavall de batalla serà la consecució de la segona plaça d'eurolliga (EHL). La pèrdua de tres places a dos de la lliga estatal accentua l'exigència per jugar la màxima competició continental. L'Atlètic Terrassa té un lloc garantit com a campió de lliga i la segona plaça serà per al campió de copa.

Després d'una temporada gairebé immaculada en què només ha perdut un partit, l'Atlètic Terrassa arriba a la cita amb tota la tranquil·litat del món. “Nosaltres ja hem fet els deures i no tenim pressió. Però volem posar la cirera del pastís a una temporada molt bona”, assenyala el tècnic de l'Atlètic Terrassa Roger Pallarols.

El duel més atractiu dels quarts de final per la seva incertesa és el que enfrontarà l'Egara i el RC Polo a les set de la tarda. Els de Barcelona atresoren el subcampionat de lliga, però els egarencs han estat capaços de no perdre en els darrers quatre duels contra el seu rival, que han finalitzat tots amb empat.

L'altre conjunt català, el CD Terrassa, se les heurà amb el CH Pozuelo, el conjunt amfitrió. Els de Terrassa van ser cinquens en la lliga, mentre que el Pozuelo repeteix la seva condició d'organitzador del torneig. El 2010 va obtenir la quarta posició i espera poder tornar a plantar-se a les semifinals aquest any.

1/4 de final. Avui
Club de Campo-Complutense (1)
13.00h
RS Tenis-Atlétic de Terrassa (2)
15.00h
CD Terrassa-CH Pozuelo (3)
17.00h
Club Egara - RC Polo (4)
19.00h
Semifinals. Demà
Guanyador 1-Ganador 2
12.00h
Guanyador 3-Guanyador 4
14.00h -
Final.
Diumenge
13.00h
3r i 47t lloc
11.15h.

El RC Polo (24) encapçala el palmarès

El Reial Club de Polo és el club que ha guanyat més vegades aquesta competició i atresora en el seu palmarès 24 títols de copa. Però des que la competició es va passar a denominar copa del Rei l'Atlètic de Terrassa l'ha guanyada 15 vegades i ha estat el més prolífic. El Club de Campo, l'actual campió, per la seva banda, s'ha endut el trofeu en 12 ocasions i lluitarà contra els catalans per aconseguir el seu tretzè títol. El segon club en el rànquing de títols obtinguts és l'Egara, que ha guanyat la competició 17 vegades. La copa se l'han endut 10 clubs diferents des que es va disputar per primer cop el 1915.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)