Hoquei sobre herba

Un punt va molt car

Hoquei sobre herba. L'equip espanyol, que perd Santi Freixa per lesió, treballa de valent per assolir un empat contra el Pakistan en el seu debut

El tècnic Dani Martín ja havia avisat que calia tenir en compte la velocitat del Pakistan, el primer rival de l'equip espanyol d'hoquei sobre herba en els Jocs Olímpics. Els jugadors asiàtics van fer gala de la seva verticalitat cedint la iniciativa i corrent al contraatac quan recuperaven la pilota. A poc a poc arribaven a la porteria de Quico Cortés, que va ser determinant en la primera part, ja que va aturar dos penals a Xakel Abbasi i a Xohail Abbas, l'últim dels quals va acabar estavellant-se al pal després de ser desviat pel porter català.

Pau Quemada va tenir l'oportunitat de replicar set minuts després, quan va disposar d'un penal aturat pel defensa Muhammad Irfan quan el porter ja estava vençut.

D'ocasions, n'hi havia hagut per totes dues bandes, però el partit va arribar al descans sense gols i amb una mala notícia.

Quemada, oportú

Poc després de la represa, Rehan Butt aprofitava una pèrdua de pilota al centre del camp per inaugurar el marcador (46'), tot i que Espanya va poder empatar un minut després gràcies a una acció del català Quemada, que va rebre una passada llarga dins de l'àrea i va superar el porter rival per sota les cames. El mateix jugador marcava un penal tot seguit, però la revisió de la jugada va donar la raó als pakistanesos i el gol va ser anul·lat. Va ser l'última oportunitat d'Espanya, que es va haver de conformar amb l'empat, malgrat que va tenir la major part del domini. El proper partit el jugarà, dimecres, contra Austràlia, la principal favorita, que va fer tota una exhibició de força contra Sud-àfrica (6-0).

ESPANYA (1): Cortés, Enrique, Terraza, R. Alegre; Fernández, Fàbregas, Delas, D. Alegre, Tubau, Amat, Quemada (1) –equip inicial–; Freixa, Oliva, Ballbé i Lleonart. PAKISTAN (1): Shah, Iran, Rizwan jr., Ahmed, Mehmood, Waqas, Bhutta, Khan, Abbasi, Abbas, Ahmad –equipo inicial–; Rizwan sr., Tousiq, Rasool, Butt (1) i Imran. GOLS: 0-1 (46') Butt. 1-1 (47') Quemada. ÀRBITRES: Taylor i Iggo.

Santi Freixa es perdrà la resta dels Jocs per lesió

El català Santi Freixa, capità de l'equip espanyol, es perdrà la resta dels Jocs Olímpics a causa de la fractura del cúbit que es va fer ahir, durant el partit contra el Pakistan. El jugador de l'Atlètic Terrassa va rebre un cop al braç esquerre abans del final de la primera part i va necessitar l'assistència del fisioterapeuta Moisès Llopart. Freixa, amb evidents senyals de dolor, va jugar també la segona part del partit, però l'exploració que li van fer després del partit va confirmar que la lesió era massa greu com per poder continuar amb l'equip olímpic. El seu substitut serà el jugador aragonès del Club de Campo Andrés Mir, mentre que el també català Pol Amat assumirà el paper de capità de l'equip.