Hoquei sobre herba

El triomf manté la il·lusió

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola guanya el primer partit en un complicat enfrontament contra Sud-àfrica i continua aspirant a jugar les semifinals del torneig

La selecció espanyola va aconseguir la seva primera victòria, i això fa que mantingui la il·lusió per finalitzar en una de les dues primeres posicions i lluitar per les medalles. El triomf contra Sud-àfrica va ser complicat, ja que primer va haver de remuntar un 1-0, i després va haver de defensar el curt 2-3 en els últims minuts.

Espanya, farcida de jugadors catalans, va sortir decidida des de l'inici a dominar el partit i a buscar la victòria, oblidant les baixes per lesió de Freixa i Amat, i per sanció d'Enrique. La selecció espanyola va controlar la bola, tot i que li costava arribar a la porteria contrària. La primera ocasió clara va arribar en el minut 12 en una rematada de Tubau. Els sud-africans no tenien pressa per buscar l'atac i van disposar d'un parell d'arribades a la línia de fons sense perill. En el minut 22, Espanya va disposar del seu primer penal córner, però no el va aprofitar. Només tres minuts després, Sud-àfrica va tenir el seu i Reis-Ross el va transformar en l'1-0. Els sud-africans van tenir una clara ocasió per marcar, però no la van aprofitar. Els homes de Dani Martí van disposar del segon penal córner, que va acabar en un altre, i a la tercera, Sallés va empatar a un gol, resultat amb el qual es va arribar al descans.

En l'inici de la segona meitat, Sud-àfrica va sortir a l'atac, però va ser Quemada el que, aprofitant una gran passada enrere de Ballbé, va avançar la selecció espanyola quan només s'havien disputat set minuts del segon temps. En els minuts següents, els sud-africans van tenir les ocasions més clares, entre les quals, una doble de seguida per part de Hykes i de Norris-Jones.

En un contraatac d'Espanya va arribar el quart penal córner al seu favor i Delàs el va desviar dins la porteria. L'àrbitre va consultar el vídeo abans de concedir-lo i l'1-3 va pujar al marcador. El partit, però, no va queda resolt i Sud-àfrica va intentar tornar a entrar en el partit. Norris-Jones va aprofitar una passada dins l'àrea per superar el porter Cortés i fer el 2-3. Quedaven set minuts i Espanya es va haver de defensar davant la insistència sud-africana per empatar. Ho va aconseguir i va sumar tres punts importants.

Jugar amb tan pocs canvis és un esforç bestial. Ens emportem tres punts que necessitàvem