Hoquei sobre herba

Quan un gol és una muralla

Hoquei herba. La selecció espanyola torna a iniciar un partit per darrere i cau eliminada contra l'únic equip de la delegació britànica que lluitarà per les medalles

Quinze catalans es van quedar ahir de cop sense possibilitats de medalla. La selecció espanyola d'hoquei herba havia de guanyar la Gran Bretanya per accedir a semifinals i no va passar de l'empat després de passar massa minuts amb poca espurna. Els britànics no guanyen Espanya en competició oficial des del 1991, però l'empat d'ahir és un triomf colossal per als amfitrions. L'hoquei serà l'única selecció britànica que lluitarà per les medalles, perquè la resta s'ha mogut entre la discreció i la mediocritat.

L'eliminació no és el resultat esperat, però les baixes de dues referències com són Pol Amat i Santi Freixa van començar a tòrcer un camí que va acabar donant una última oportunitat contra els amfitrions i que es va escapar amb polèmica. El combinat espanyol va queixar-se que a 19 segons del final l'àrbitre Taylor es desdigués de concedir un penal córner. L'acció va ser confusa però amb l'estadística que tenien (1 de 5) tampoc era garantia de res.

A remuntar, com sempre

El gol de penal córner d'Ashey Jackson va ser un mur i va justificar plenament la consideració d'estrella de futur del jove anglès. D'inici, cada possessió local era una festa a la grada i els locals van començar amb empenta. Quico Cortés va aturar un primer penal córner i l'equip espanyol es va anar espolsant el domini, però hi va haver més perill en les arribades locals, de Martin i, ja després del 0-1, de Tindall.

La selecció espanyola, que ha començat perdent els cinc partits que ha disputat, es va veure abocada a una altra remuntada. En els 25 primers minuts de la segona meitat el risc va ser poc, tot i que Tubau i Lleonart van tenir ocasions. Després d'un penal córner per als locals que es va convertir en una ocasió doble (Tindal va rematar un refús al travesser), va arribar el penal córner que donaria l'empat a Espanya amb un cacau col·locat de Pau Quemada. Espanya en va tenir dos més (60' i 70'), igual que els britànics (67' i 68'). Si el que els àrbitres no van voler assenyalar en l'últim instant hauria servit per desfer la igualtat, ja no se sabrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)