Hoquei sobre herba

Alemanya revalida l'or

Hoquei herba. La selecció alemanya es va imposar a l'holandesa (2-1) en la final masculina gràcies a dos gols de Rabente

Alemanya va revalidar el títol olímpic d'hoquei sobre herba, que ja va aconseguir en els Jocs de Pequín, després de vèncer en la final la selecció holandesa (2-1). Jan Philipp Rabente va ser l'home clau del partit, amb els dos gols de l'equip alemany. El primer va arribar passada la primera mitja hora de partit. Alemanya va aconseguir mantenir l'avantatge fins al descans. Poc després de la represa, en el minut 53, Holanda aconseguia l'empat de penal, però la igualtat es va mantenir només 12 minuts més. Rabente va marcar el definitiu 2-1 (65') i va prolongar el domini de la selecció alemanya, que també és l'actual subcampiona del món i campiona d'Europa.

Holanda, que havia estat l'única selecció del torneig que havia guanyat tots els seus partits (cinc) i que ja s'havia imposat a Alemanya en la fase de grups (3-1), es va haver de conformar amb la medalla de plata, un honor que ja havia aconseguit en els Jocs d'Atenes, fa vuit anys, i en les edicions del 1952 i el 1928. Fa quatre anys, en els Jocs de Pequín, l'equip holandès havia quedat a les portes de les medalles, amb la quarta posició.

2
ESPANYA:
Q. Cortés, Enrique, DeDelàs, Fàbregas, Tubau (1), Oliva, R. Alegre (1), Ballbé, Fernández, Lleonart, Mir, Sallés, Terraza, D. Alegre i Quemada.
5
BÈLGICA:
Vanasch, Reckinger, DeDekeyser (1), Dohmen, Van Aubel (1), Luycx, Charlier, Van Hove, Boccard, Thys, Briels (1), Denayer, Vanasch, Gougnard, De Saedeleer, Boon (2) i Truyens.
GOLS:
0-1 (3') Dekeyser (p.c.), 1-1 (19') R. Alegre. 1-2 (21') Boon (p.c.). 1-3 (24') Van Aubel). 1-4 (32') Boon. 1-5 (52') Briels. 2-5 (61') Tubau.
ÀRBITRES:
Van Eert (BEL) i Hutchinson (IRL). Targeta verda a Truyens Enrique, Fábregas, Dohmen. Groga a Tubau.

La selecció espanyola també perd el partit pel cinquè lloc

Bèlgica només havia guanyat Espanya un cop en sis enfrontaments olímpics (Montreal 1976) i ahir tot just va ser la segona, però fa només dos anys ja li va barrar el pas a semifinals en l'europeu. L'equip espanyol–plata a Pequín– ha estat més vulnerable que fa quatre anys i les lesions de líders com Santi Freixa i Pol Amat han fet la ferida més profunda. Un cop perdut el tren de les medalles, la resta els ha sobrat. Ahir amb el seleccionador repartint minuts, va ser impossible reconèixer l'equip, que en la mitja part havia entregat el partit. Bèlgica, també donant minuts a tothom, li va passar per sobre amb una facilitat espectacular. El 0-1 va ser una punxada de mèrit a l'àrea. Ramon Alegre va donar valor a la pissarra empatant des del primer pal en un penal que ell mateix havia servit. Però menys d'un minut més tard Boon va transformar un altre penal i aquí va arribar el terrabastall. Una altra rematada punxada de Van Aubel –que es va luxar l'espatlla en l'acció– a l'escaire del primer pal (1-3) va enfonsar completament el conjunt que dirigeix Dani Martín, que va abaixar els braços de manera incomprensible i no va defensar ni a dins de l'àrea. Només així s'entenen l'1-4 i l'1-5. En el quart, Boon va recollir el refús de la seva pròpia rematada en un altre penal. Abans del descans i en ple desgavell, Quico Cortés va evitar un parell de gols més. Però un porter no ho és tot. En el cinquè gol belga, Briels va rematar fàcilment una centrada que va arribar incomprensiblement al segon pal.