Rugbi

Terrabastall a Perpinyà

La marxa de Nicolas Mas al Montpeller deixarà la USAP sense el seu principal referent. El nord-català, 56 cops internacional, feia 13 anys que era al club

El club li feia una oferta “impossible de refusar”, però Mas ja estava lligat per un precontracte

El diari L'Indépendant avançava diumenge al vespre que Nicolas Mas, capità i jugador emblema de la USAP, abandonarà el club a final de temporada per incorporar-se al Montpeller. La notícia va caure com una llosa sobre Perpinyà. Per buscar una equivalència, la situació és la mateixa que si Carles Puyol o Xavi Hernández abandonessin can Barça per un altre club de la lliga espanyola.

La renovació del capità arlequinat va quedar enquistada durant les negociacions amb el president anterior, Paul Goze, que el setembre passat va pronunciar unes paraules que no van agradar gaire a Mas: “L'experiència m'ha demostrat que no hi ha prioritats. Hi ha jugadors importants als quals volem renovar el contracte i Mas n'és un. Però no cometrem excessos per ningú.” El pilar dret va sentir-se molest, sobretot perquè el club, per contra, no va pas fer gala de l'austeritat pregonada per Goze quan va fitxar el gal·lès James Hook, que cobra mig milió d'euros per temporada.

Mas va obrir, llavors, les negociacions amb altres clubs del Top 14. Amb 32 anys, i després de 13 temporades en el primer equip de la USAP, el nord-català comença a albirar el final de la seva carrera esportiva, i la perspectiva de tancar-la amb un contracte sucós és molt llaminera.

El precontracte amb el Montpeller

Fa només deu dies, però, Daniel Besson va ser elegit com a nou president de la USAP i va afrontar la renovació del capità amb un altre tarannà. La seva proposta era, segons fonts del club citades per L'Indépendant, “impossible de refusar.” Fins i tot s'especula que a Mas li haurien ofert el segon millor contracte en la història de la USAP, només superat pel del neozelandès Dan Carter, fa tres temporades.

La situació, però, ja no es pot revertir. Mas hauria firmat un precontracte amb el Montpeller que el lligaria de mans i peus. La capacitat de maniobra és mínima, si bé Daniel Besson va reunir-se ahir al matí amb el representant del jugador per fer l'impossible perquè el jugador no marxi. Però el precontracte de Mas inclou una clàusula que l'obligaria a pagar una quantitat de diners molt alta si decidís fer-se enrere.

Fets consumats, doncs. La incorporació del nord-català al seu nou equip es produirà a final de temporada. Curiosament, el Montpeller serà el pròxim rival de la USAP en la pròxima jornada del Top 14, que es disputarà el 22 de desembre a l'Aimé Giral de Perpinyà. Serà l'inici del comiat de Mas de la seva afició, que quedarà orfe del principal referent del club. El nord-català, paleta com el seu pare i el seu avi abans de ser professional del rugbi, acumula 56 seleccions internacionals amb l'equip francès i s'havia convertit en un símbol de catalanitat del club. El nou president va dir, fa només uns dies, que Mas era el tercer monument de la regió, després del Castellet i el Canigó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)