Natació

Suñer fa una nova proesa

Natació. El nedador gironí va fer la primera travessa del cap de Creus, de Roses al Port de la Selva, en gairebé nou hores i obre la ruta a mar obert més llarga de Catalunya

Miquel Suñer va completar ahir la travessa del cap de Creus –32 quilòmetres de Roses al Port de la Selva– en 8 hores i 50 minuts. El nedador gironí va sortir a les set del matí de Roses, sense neoprè, i va nedar en la modalitat non-stop i amb una temperatura de l'aigua de 21 graus. L'estat del mar va ser calmat fins al cap de Norfeu, però més endavant la tramuntana va complicar la travessa, especialment al tram més proper al far de Cap de Creus, on va haver de superar forts corrents en contra. El nedador del GEiEG va aconseguir mantenir un ritme constant de 48 braçades per minut.

Aquesta travessa és la ruta més llarga en natació a mar obert de Catalunya i amplia l'oferta de travesses de natació de llarga distància a la Costa Brava. La iniciativa ha de servir per constituir l'Associació de Natació en Aigües Obertes de la Costa Brava, per tal de promoure les travesses entre els nedadors, oferir-los serveis logístics i informatius i una base de dades de jutges esportius per a aquells que vulguin certificar les seves travesses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)