Rugbi

Al mal temps, bona cara

Rugbi. La UE Santboiana afronta la nova temporada, que comença diumenge, amb una reducció del 30% del pressupost però amb la mateixa ambició de sempre

La UE Santboiana, actual subcampió de la lliga espanyola, estrenarà una nova temporada diumenge al Baldiri Aleu contra el Ciencias, un altre clàssic del campionat estatal. El club català ha perdut el patrocini de Seat i ha rebaixat un 30% el seu pressupost. Això ha impedit renovar alguns dels jugadors estrangers de l'equip, que, malgrat tot, aspira a repetir el paper de l'última temporada, en la qual va tenir el títol a tocar en una final èpica al terreny de joc del VRAC de Valladolid.

La principal novetat de la plantilla és el retorn d'un dels seus fills pròdigs, el talentós mig d'obertura Héctor García, l'únic jugador del principat que ha debutat en el primer equip de la USAP en el Top 14 francès. García, format al planter de Sant Boi, liderarà un equip joveníssim que disposarà del reforç durant alguns mesos dels neozelandesos James Tucker i Anton Brown (Waikato Chiefs). S'allotjaran en cases particulars i el seu cost serà finançat pel seu club d'origen gràcies a la gestió del director esportiu del club català, Bruce Hemara.

Tot i la baixa de jugadors de referència com ara Adam Canning i Craig Lyons, el principal argument dels de Sant Boi són els jugadors del planter, que nodreixen cada temporada el primer equip. La temporada passada van excel·lir Balsalobre, Josep Puigbert, Rubén Sanz, Marcos Puig i Nil Baró. Aquest darrer, amb tot, provarà fortuna a Bordeus, on jugarà amb l'equip filial per intentar fer-se un nom en un campionat duríssim.

Lewis Williams, nomenat millor entrenador la temporada passada, tornarà a dirigir l'equip amb l'objectiu de mantenir el joc atractiu per a l'afició i al mateix temps competitiu dels dos últims anys tot i les baixes. El president, Toni Gabarró, admet que el joc es podria ressentir per alguna de les baixes, sobretot en la segona línia, però que els objectius no canvien: “La meta és quedar entre els sis primers i jugar el play-off, i a partir de llavors ja veurem.” També admet que, com a club català, sovint han de fer un esforç superior: “En la final de la temporada passada ens van expulsar tres jugadors.”

LES BAIXES

L'equip no ha pogut assumir la fitxa de Canning i Lyons, entre d'altres

EL PLANTER

El neozelandès Lewis Williams tornarà a apostar pels joves del planter
El jugador de la USAP és la principal incorporació per a la lliga

L'escola, l'orgull del club

L'escola de rugbi de la UE Santboiana no només serveix per nodrir el primer equip, l'únic que no ha baixat mai de la categoria, sinó que també envia jugadors joves cap a altres campionats, sobretot als de França. Aquesta propera temporada els germans Sergi i Gerard Aubanell jugaran a l'Oyonnax; Marco Pinto, a Besiers; el seu germà Mauro, a Perpinyà, i Nil Baró, a Bordeus. L'escola de rugbi ha reclutat per a la temporada que ve més de 150 jugadors d'entre 16 i 18 anys i més de 120 de menys de 14.

Durant el partit de diumenge es farà un homenatge a un dels jugadors històrics del club, Pepe del Rey, que va morir la setmana passada. En l'enterrament els jugadors de l'equip van fer els honors i van portar el fèretre de tot un mite.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)