Ciclisme

Es rendeix a Purito

World Tour. El britànic Froome ha firmat un curs excel·lent (13 triomfs: 5 curses i 8 etapes), però no li ha servit per superar Purito en el rànquing UCI i diu que no correrà el Tour de Pequín

Ja no hi ha cap dubte: Joaquim Rodríguez tancarà el 2013 com el número 1 del món. El britànic Chris Froome, segon en el rànquing UCI i única amenaça, va confirmar ahir el que es preveia: no participarà en el Tour de Pequín, l'última prova del circuit mundial. D'aquesta manera, el català revalida el títol i es converteix en el corredor que més vegades ha acabat l'any en primera posició (3) des que es va instaurar el 2005 la classificació mundial, que agrupa les curses més importants i les grans voltes, i que s'ha presentat en diverses versions.

Froome, que va perdre el liderat a causa de la victòria de Purito al Giro de la Llombardia, va reconèixer ahir que no competirà més el 2013. “No és la manera com volia acabar la temporada, però el meu cos tenia altres idees. Buscant una mica de relax i descans i un gelat o dos...”, va escriure a Twitter. El britànic ja no va participar en el cinquè monument de la temporada per culpa d'unes molèsties a l'esquena. Fa una setmana també va haver d'abandonar el campionat del món de Florència.

Malgrat aquest final de curs, Froome ha signat una campanya envejable. Molts corredors del pilot n'haurien fet prou amb un dels bocins del seu palmarès el 2013. El ciclista de l'Sky va començar la temporada fort, deixant clar que s'havia preparat a consciència per brillar. En el Tour d'Oman ho va deixar clar emportant-se la victòria final i una etapa. A la Tirrena-adriàtica va tornar a pujar al podi (Nibali el va derrotar i el va relegar a la segona posició), a part d'embutxacar-se un triomf parcial. El seu principal objectiu era el Tour de França, però uns mesos abans encara es va esplaiar al Tour de Romandia i a la Dauphiné Liberé. A la ronda francesa, no va fallar.

El ciclista nascut a Nairobi ha rebut elogis de tot el pilot per la superioritat que ha mostrat en moltes curses. Intractable, excepcional, impressionant... són alguns dels elogis que han sortit de la boca dels seus companys de professió. Malgrat aquesta superioritat, no s'ha pogut coronar com el número 1 del món. Joaquim Rodríguez li ha privat l'honor amb el descomunal triomf a l'última clàssica de la temporada. Però és obvi que no n'hi ha prou amb vèncer a la Llombardia per fer ombra a un currículum tan impressionant com el de Froome. El de Parets ha rendit des del febrer fins diumenge passat. Ha destacat en les curses d'un dels dies més importants del calendari (Fletxa-Valona, Lieja-Bastogne-Lieja i el Giro de la Llombardia), però també ha disputat proves per etapes amb actuacions brutals (Volta (2n), Tour (3r), Vuelta (4t) i Tirrena-adriàtica (5è)). Purito fa dies que viu un moment excepcional de la seva carrera. A la combativitat innata, ara l'acompanya la maduresa i el respecte del pilot. Una de les seves últimes il·lusions seria guanyar una de les tres grans proves per etapes. Seria el colofó.

Joaquim Rodríguez
Parets del Vallès, 10-06-1993 Equip: Katuixa
Resultats
Trofeu Palma: 150è
Tour d'Oman: 4t (una etapa)
Tirrena-adriàtica: 5è (una etapa)
Volta Catalunya: 2n
Fletxa-Valona:
Lieja-Bastogne-Lieja: 2n
Dauphiné: 16è
Tour de França: 3r
Vuelta a Espanya: 4t (una etapa)
Mundial: 2n
Giro Llombardia: 1r
UCI World Tour: 1r (607 Punts)
Chris Froome
Nairobi (Kenya), 20-05-1985 Equip: Sky
Resultats
Tour d'Oman: 1r (una etapa)
Tirrena-adriàtica: 2n (una etapa)
C. Internacional: 1r (una etapa)
Lieja-Bastogne-Lieja: 36è
Tour de Romandia: 1r (una etapa)
Dauphiné: 1r (una etapa)
Tour de França: 1r (tres etapes)
Tour de Colorado: abandona
GP de Quebec: 41è
GP de Montreal: 28è
Mundial de contrarellotge: 3r
Mundial en línia: abandona
UCI World Tour: 2n (587 punts)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)