Més esport

El reconeixement i les fites, a corre-cuita

Orientació. El Club Esportiu Aguilots de Girona organitza avui la Rogaine Cap de Creus, la primera d'aquest nivell a la demarcació

El Port de La Selva serà aquest matí el punt de partida de la primera edició de la Rogaine Cap de Creus, la primera prova d'aquest nivell que es fa a Girona i que organitza el Club Esportiu Aguilots de Girona.

Les 400 places disponibles es van esgotar abans que es tanqués el període d'inscripció, i l'organització es va veure obligada a deixar fora molts corredors.

La cursa és l'última del calendari de la Copa Catalana i comptarà amb la presència de França, Eslovènia, Navarra, les Illes balears i Catalunya. A més, entre els corredors hi ha el vigent campió d'Europa de la disciplina, l'Aurelio-Antonio Olivar, els campions d'Espanya Biel Ràfols i Ampa Gil i nombrosos equips catalans guanyadors de curses de Copa Catalana; a més de Thule Adventure Team, campions del món de raids del 2009. Mònica Aguilera, guanyadora de nombroses curses d'ultratrail, també és un dels noms coneguts entre els participants, la majoria dels quals són corredors de muntanya i orientadors.

Vetats per Espanya, abans de començar

b.s.

Les rogaines són una modalitat de curses d'orientació en equips, de dos a cinc corredors i que duren de 6 a 24 hores. 20 minuts abans de començar, els equips poden començar a traçar l'estratègia que utilitzaran per intentar assolir el major nombre de fites que es troben repartides en el mapa, amb una puntuació diversa segons la dificultat tècnica i física que necessitin els equips per aconseguir-ho. Diversos clubs catalans van plantejar-se crear una federació pròpia aprofitant que Espanya no en tenia, i va sol·licitar a la federació internacional la seva inclusió. Però com que en molts casos la federació de rogaines s'agrupa amb la d'orientació, els estaments espanyols van posar traves a la catalana i, al mateix temps, crear-ne una d'espanyola del no-res. No tenia competicions ni, és clar, clubs. Ara, la federació internacional no reconeix la catalana, que busca poder desbloquejar la situació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)