Hoquei sobre herba

Que comenci la festa!

Hoquei sobre herba. El tram decisiu del curs arrenca aquest diumenge i no s'aturarà fins a finals d'abril. Es decidirà el campió de la fase regular, la ‘final four' de la lliga i la copa del Rei

La gespa torna a créixer i els matins de diumenge tornen a fer olor d'hoquei sobre herba. Després de l'aturada hivernal, la divisió d'honor torna a escena i ho fa farcida de plats forts. Tant la lliga com la copa del Rei com l'EHL –aquesta última, únicament per al Polo– es decideixen en poc més de dos mesos de competició i des d'aquest diumenge fins al final de la temporada l'estic no pararà quiet.

Les notes de la lliga, les primeres avaluacions parcials, es posaran d'aquí a tres setmanes, quan acabin els tres partits que queden de la primera volta. La serra que decidirà qui lluitarà pel títol i qui ho farà per no baixar de categoria ja està ben afilada, i només quatre –l'Egara, el Polo, l'Atlètic i el Club de Campo– saben segur que competiran pel títol. Les dues places que queden se les jugaran sis conjunts, entre els quals hi ha el Júnior, que és setè i que és el darrer classificat dels catalans.

Tres finals vitals

En el pas a la segona fase de la lliga, els punts aconseguits durant la primera no es perden pel camí. Per aquesta raó, l'Egara, el Polo i l'Atlètic es conjuren per sumar tres triomfs que seran vitals per accedir al play-off pel títol que disputen els quatre primers després de la segona volta. “El nostre objectiu és guanyar la fase regular. Això et dóna una plaça a l'EHL i nosaltres la volem per sobre de tot. Després ja pensarem en objectius més ambiciosos”, explica Carlos García-Cuenca, entrenador del Polo, segon classificat. Els barcelonins, actuals campions de la lliga, visiten el camp del Júnior, reben el líder, l'Egara, i visiten el Club de Campo, quart classificat i un dels rivals més durs de la competició. El líder de la lliga, l'Egara, rep l'Atlètic, tercer, en el derbi vallesà, visita el camp del Polo i rep el Jolaseta, rival de la mitja taula. Ossos durs de rossegar per al conjunt de Patricio Kennan. Per la seva banda, l'Atlètic Terrassa, a més de visitar l'Egara, rep el Club de Campo, quart, i es desplaça al camp del Sardinero, cuer. El tècnic egarenc, Roger Pallarols, creu que “tot el que sigui puntuar al camp de l'Egara i el Club de Campo serà positiu per afrontar el segon tram de la competició”. El quart català en discòrdia, el Júnior, haurà de suar sang per ser al grup capdavanter. Segons el seu tècnic, Jorge Dabanch, si l'equip guanya les dues finals reals amb el Jolaseta i l'Atlético San Sebastián estarà al grup que lluiti per la lliga. “Amb el Polo farem el que puguem, però no depenem de nosaltres i això ens resta possibilitats”, recorda el tècnic de la plantilla santcugatenca.

La recta final

Un cop acabades aquestes tres jornades, la copa del Rei tindrà el protagonisme. El torneig del KO el disputaran els vuit primers conjunts de la lliga i el Polo lluitarà per defensar el títol. Finalment, en la segona fase de la lliga es decidirà qui disputarà el títol de lliga en un play-off agònic. Calendari carregat per acabar coronant els reis de l'hoquei herba.

Estarem al grup gran si guanyem el Jolaseta i el San Sebastián. No podem fallar més
Jorge Dabanch
entrenador del júnior fc
Som un grup jove, però en un partit ens multipliquem i podem guanyar a qualsevol
Roger Pallarols
entrenador atlètic terrassa
Tenim entre cella i cella aconseguir la plaça per a l'EHL. Per a nosaltres, és un objectiu vital
Carlos García-Cuenca
entrenador del polo
Ens veiem capaços de tot, però hem de recuperar les sensacions de principi de curs
Guillem Fustagueras
capità de l'Egara

Hoquei herba. Divisió d'honor

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Egara 17 9 8 1 0 34 4
2 Club de Campo 16 9 8 0 1 27 14
3 RC Polo 15 9 6 3 0 52 12
4 At. Terrassa 14 9 6 2 1 26 8
5 Complutense 11 9 4 3 2 23 17
6 Júnior 7 9 2 3 4 16 13
7 Taburiente 7 9 2 3 4 16 22
8 Jolaseta 6 9 2 2 5 15 15
9 At. San Sebastian 6 9 2 2 5 16 32
10 Barrocas 5 9 1 3 5 9 39
11 RS Tenis 3 9 1 1 7 6 32
12 Sardinero 1 9 0 1 8 8 40
  Descens
Darrera actualització: 03-03-2014 13:14:41
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)