Hoquei sobre herba

David Alegre i la seva obra d'art més especial

Hoquei sobre herba. El jugador del Polo va donar la 27a copa del Rei al conjunt barceloní amb una genialitat digna dels millors jugadors del món

L'Atlètic Terrassa va esprémer de valent el totpoderós Polo en la final de la copa del Rei del 2013. Els homes de Roger Pallarols van fer un gran treball defensiu, però dos detalls de qualitat de les individualitat del Polo van sentenciar la final. Diumenge, a Madrid, en la final de la copa d'enguany, els egarencs van tornar a fer una exhibició física i tàctica, tot i la joventut de la plantilla. Van tornar a plantar cara al Polo i, fins i tot, van recuperar el 2-0 en contra que figurava en el marcador en el minut 21 de partit. Amb l'empat a dos gols, el Polo va sotmetre l'Atlètic, el va tancar al seu camp, però només el va poder superar gràcies a una genialitat d'un dels seus homes més importants, el veterà David Alegre.

“Vaig veure una diagonal que no estava ocupada, vaig fer la desmarcada i el Matías Rey em va veure a la perfecció. Em va posar la pilota allà”, recorda el jugador barceloní. Alegre va picar la pilota subtilment per sobre del porter de l'Atlètic i va fer el 3-2 definitiu que donava la 27a copa del Rei al club de la Diagonal. “Quan vaig tenir la pilota, em van passar moltes coses pel cap i vaig pensar molt què podia fer. Va sortir com va sortir i, per sort, vam tenir un final feliç”, diu Alegre. L'únic lament que es fa el jugador és el fet que la jugada passi tan ràpidament i que el record sigui tan efímer. “Aquestes jugades m'agradaria disfrutar-les més”, diu el jugador del Polo.

Als seus 30 anys i amb tres Jocs Olímpics a l'esquena, a David Alegre poques coses el sorprenen en el món de l'hoquei sobre herba. N'ha vist de tots colors a Terrassa, a Holanda, a l'Índia o a Barcelona. Tot i això, la genialitat que es va inventar diumenge a Madrid assegura que és de les més especials que recorda. “Per a un esportista, guanyar a l'últim segon sempre és especial. I a més, ens dóna un títol important i molta moral amb vista al segon tram del curs”, manifesta Alegre.

L'ambició per bandera

Per David Alegre, a un equip “se'l recorda pels títols que aconsegueix”, i el barceloní, tot i que valora molt la copa del Rei aconseguida, en vol més. “Era el primer objectiu de la temporada, però l'equip està molt bé i tenim molts reptes importants al davant”, explica el jugador egarenc.

L'EHL és la fita que fa més il·lusió a la família del Polo, però revalidar el títol de lliga també motiva la plantilla. Tant l'un com l'altre són escenaris idonis perquè Alegre continuï regalant obres d'art.

La dolçor de la derrota

Tot i perdre la final de diumenge contra el Polo de la manera més cruel, el tècnic de l'Atlètic, Roger Pallarols, va tornar de Madrid amb bon gust. “En altres circumstàncies m'hauria posat a plorar, però diumenge em va sortir un sentiment de satisfacció brutal”, recorda el tècnic. El seu equip, jove i inexpert, havia plantat cara al Polo, i “amb una miqueta més els hauríem guanyat”, diu. Sabedor del potencial de la seva plantilla i la capacitat de plantar cara als rivals més forts, Pallarols ja mira endavant i veu en el play-off pel títol una altra oportunitat per créixer. Un nou episodi per oblidar els 12 internacionals que han marxat en els dos darrers cursos i un títol que certifiqui que l'Atlètic té un gran futur al davant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)