Natació

Belmonte acapara els focus a Palma

Natació. La badalonina competeix en sis proves en el campionat estatal, selectiu per a l'europeu de Berlín

Mireia Belmonte tornarà a acaparar gran part dels focus a partir d'avui i fins diumenge en l'obert de Palma, la prova fixada en el calendari perquè els nedadors de la federació espanyola acreditin les mínimes de participació per a l'europeu de Berlín (del 18 al 24 d'agost), la gran cita del curs. Com és habitual, la badalonina té un programa de competició prou exigent, amb sis proves en joc: 400, 800 i 1.500 lliure; 200 papallona, i 200 i 400 estils. “Tota la preparació va encaminada als Jocs de Rio i aquest ha de ser el camí. Ja ha demostrat que no té sostre i si aquest curs té un bon nivell, l'any vinent pot ser millor i el 2016 encara més”, explica Fernando Ibáñez, el director tècnic de la Federació Catalana de Natació.

A la piscina de Son Hugo tampoc no hi faltarà l'altra gran vedet de la natació estatal, la seva companya de club en l'UCAM Múrcia, Melani Costa, que competirà en quatre proves (100, 200 i 400 m lliure, i 200 m esquena). La badalonina i la mallorquina només coincidiran en la jornada de cloenda, en la final dels 400 m. Pel que fa als nedadors catalans amb possibilitats d'obtenir la mínima europea, el director tècnic català confia que sigui una xifra similar al mundial de Barcelona, tenint en compte que aleshores es tractava de marques més exigents. Al Sant Jordi hi van competir onze nedadors catalans, si bé alguns van ser repescats per als relleus. A priori, a més de Belmonte, ja hi ha tres nedadors que han competit per sota de les mínimes, tot i que les hauran de ratificar a Son Hugo. Es tracta de Marc Sánchez (CN Sabadell) en els 1.500 m; Jessica Vall (CN Sant Andreu), especialista en braça i una de les sensacions del curs, i Judit Ignacio (CN Sabadell), que aquesta temporada s'entrena a la Blume de Madrid amb Bart Kizierowski i que ja ha nedat per sota del registre europeu en 200 m papallona. També acostuma a complir en les cites selectives Juanmi Rando (CN Sant Andreu), que aquest cop no podrà rivalitzar en les proves d'esquena amb Ashwin Wildeboer (CN Sabadell), que ha hagut de tornar a Austràlia a conseqüència de la malaltia del seu pare. No faltaranen el campionat dos dels grans referents de la natació estatal en l'última dècada, Erika Villaécija (CN Sant Andreu), que figura inscrita en les dues proves de fons (800 i 1.500 m), i l'andalús Rafa Muñoz (Navial), que ha encetat una nova etapa a l'Hospitalet.

Entre els joves s'haurà de veure l'evolució d'Albert Puig (CN Terrassa), que es va perdre l'europeu de piscina curta per una lesió a l'espatlla esquerra, i l'extremeny de 18 anys del CN Sabadell Miguel Duran, que podria posar en perill el rècord estatal de Marco Rivera en els 400 m lliure (3:49.82). La cita també és selectiva per a l'europeu júnior de Dordrecht (del 9 al 13 de juliol).

Garcia, Álvarez i Goicoechea, provinents dels EUA

El campionat estatal també servirà per veure en acció alguns dels nedadors que han apostat per emprendre l'aventura als Estats Units. És el cas de Marina Garcia (Mediterrani), Melquíades Álvarez i Víctor Goicoechea, tots dos del CN Sant Andreu. “El primer any sempre és complicat perquè s'han d'adaptar a programes diferents, molt intensius; les proves que han fet fins ara són difícils d'avaluar i el seu resultat és una incògnita”, explica Fernando Ibáñez. Álvarez s'entrena a Jacksonville (Florida) a les ordres del medallista olímpic català Sergi López, la també especialista de braça Marina Garcia ho fa a la Universitat de Berkeley (San Francisco), amb una de les beques de natació més exigents i selectives del món, i Víctor Goicoechea, que a l'hivern va debutar en un campionat absolut internacional en l'europeu en piscina curta de Herning, es prepara a Hawaii.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)