Rugbi

La USAP es jugarà la vida dissabte al Lluís Companys

Rugbi. El club prepara un desplaçament massiu conscient que l'equip necessita el triomf contra el campió d'Europa per allunyar-se del descens

El Lluís Companys viurà dissabte la festa del rugbi català. L'afició del nord i la del sud podran animar conjuntament a Barcelona (cinc de la tarda) un equip que s'ho jugarà tot en un duel contra el millor equip d'Europa, el Toló. La victòria de dissabte dels de Perpinyà contra l'Oyonnax (22-12) encara no ha certificat la permanència de l'equip, que necessita una victòria més, ja sigui contra el Toló o en la darrera jornada a domicili contra el Clermont, un equip que ja ha guanyat els 76 últims partits que ha jugat al seu terreny de joc.

La jornada festiva en què el club pretenia convertir el matx s'ha convertit també en una jornada esportivament transcendental ja que el descens seria un fracàs en tota regla. Les penyes del club estan preparant el tercer gran desplaçament a Barcelona –el 2011 i el 2012 l'equip ja va jugar a la capital catalana–amb l'objectiu d'omplir al màxim les graderies de l'estadi. La promoció del club i les penyes és intensa i s'ofereixen preus molt populars.

El 2011, en un partit de quarts de final de la copa d'Europa precisament contra el Toló, el Lluís Companys va registrar el seu rècord d'espectadors (55.000, més de la meitat vinguts de la Catalunya del Nord). En el partit del 2012, contra el Tolosa, corresponent al Top 14, l'entrada va ser de 22.000 aficionats, la majoria també del nord. En qualsevol cas, l'equip es manté invicte a Barcelona.

Una samarreta de col·leccionista

L'equip jugarà dissabte amb una samarreta dissenyada especialment per a l'ocasió i inspirada en el segon equipament del Barça. Per fer honor al sobrenom de ‘sang-i-or' el club lluirà les quatre barres, també com a mostra de germandat amb la resta de Catalunya, que encara manté el rugbi com un esport minoritari. La samarreta es pot comprar per 69 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)