Rugbi

La força reivindicativa dels clubs de Barcelona

Rugbi. La unió dels set clubs històrics de la ciutat, el Rugby Barcelona, es torna a reunir demà (18 h) per disputar el cinquè partit de la seva història

La Foixarda serà demà l'escenari de la cinquena trobada sobre el terreny de joc del Rugby Barcelona. El cinquè test matx de la història de l'aliança dels set clubs històrics de la ciutat– el BUC, el CE Universitari, el FC Barcelona, els Gòtics, els Químics, el Poble Nou Enginyers i l'ARPN–, que reivindica l'essència i la força del rugbi de la capital catalana s'escenificarà contra el Northampton Saints anglès. Una unió de set clubs que breguen per aconseguir condicions favorables per a la pràctica del rugbi a la ciutat i que aspiren a “agafar el tren de la història”, un comboi on, segons el president del Rugby Barcelona, Jordi Homs, no han pogut pujar mai.

“En aquest temps en què hem unit forces per treballar, hem aconseguit iniciar una fase on s'ha redreçat la situació”, explica Homs. De fet, el Rugby Barcelona estrenarà, contra el Northampton Saints anglès, la remodelació del camp de la Foixarda. La precarietat de les instal·lacions i el mins nombre de camps per tots els clubs de la ciutat és un dels factors que més preocupa el Rugby Barcelona. “L'Ajuntament ha donat el vistiplau a la construcció d'un nou camp, però no es pot fer un rugbi de qualitat sense infraestructures. Tothom ha de compartir camp i això et limita i et condemna a ser un esport minoritari”, diu Jordi Homs. El president opina que dissabte “els jugadors seleccionats saltaran al camp amb la voluntat de demostrar que un equip de la ciutat té llarg recorregut si s'ajunten els millors jugadors i que el Rugby Barcelona pot situar la capital catalana enl mapa de rugbi del sud d'Europa, on és un esport consolidat”.

De primer nivell

En el partit que es va jugar l'any passat – el quart de la història del Rugby Barcelona –, el conjunt barceloní es va veure les cares amb el Munster Academy irlandès. El resultat no va ser massa propici i els visitants van endossar un sever correctiu als barcelonins (7-95). En aquesta ocasió, el rival prové de la Gran Bretanya, concretament, d'Anglaterra. El Northampton Saints és un dels clubs més potents de la primera divisió anglesa i arribarà a la cita amb una plantilla formada, al complet, per jugadors de la seva acadèmia.

“El Munster va venir i va passar el rodet pel camp amb agressivitat i voluntat d'apallissar. El Northampton vindrà a fer un joc més vistós i atacant”, explica Jordi Homs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)