Rugbi

Una nova aventura amb la fisonomia dels últims anys

Rugbi. La secció del Barça, que acaba de pujar a la divisió d'honor, continuarà tenint la condició d'equip amateur, però es pren el curs vinent com una oportunitat d'or per fer un salt qualitatiu

El dia 25 de maig del 2014 serà recordat, per sempre, com la data en què la secció de rugbi del FC Barcelona va tornar a la màxima divisió del rugbi estatal després de sis anys sense ser-hi. Premi gros per a un conjunt que ha viscut uns darrers anys molt durs després de la reestructuració de les seccions de l'entitat blaugrana. Després del xiulet final dels àrbitres i de superar el Club Rugby Sant Cugat per un contundent 40 a 21, els blaugrana tornaven a aconseguir una plaça per a la divisió d'honor. I des d'aquell precís instant, els responsables de l'apartat esportiu de la secció van començar un treball de fons per fer competitiu un equip que l'any vinent lluitarà amb les grans espases del rugbi estatal. “El nostre handicap per a l'any vinent és la nostra condició d'equip amateur”, explica el director tècnic de la secció, Paco Peña, que assegura que aquesta és l'única premissa que ha deixat clara l'entitat blaugrana.

Aquest ascens del primer equip ha fet que els vincles entre la secció i l'entitat s'hagin de revisar i que la responsable de les seccions amateurs del Barça, Pilar Guinovart, i Enric Abella, responsable del Barça de rugbi i nexe d'unió entre les dues parts, s'hagin de trobar en una reunió que es farà aquesta setmana o la vinent. La secció demana eines al club per continuar fomentant el seu treball de la base, eines perquè els jugadors no es quedin sense infraestructures i perquè la feina es pugui dur a terme amb el millor ambient de treball possible.

“L'aposta pel rugbi a Europa i a la resta del món és massiva i nosaltres no ens podem quedar enrere. Volem transmetre aquesta idea al club i també tots aquells valors que comporta aquest esport. Si ho aconseguim, farem un gran pas endavant”, admet Peña.

La continuïtat del bloc

El director tècnic de la secció de rugbi del Barça, Paco Peña, està fermament convençut que “quan les coses van bé no fa falta canviar-les” i així serà la temporada que ve a divisió d'honor. El club vol deixar segellada la continuïtat d'una gran part de la plantilla i només tenen pensades cinc baixes, de les quals n'hi ha una que ja està confirmada. “Jugar amb l'escut del Barça és un atractiu molt gran i hi ha molts jugadors que, després del nostre ascens, ens pregunten les nostres intencions i els nostres plans de futur”, explica Peña. Tot i això, la segona plantilla, farcida d'excel·lents jugadors sub-23, nodrirà el primer equip amb més d'un jugador que, enguany, ja ha debutat amb la plantilla de Ricardo Martinena. Precisament, l'entrenador i el seu cos tècnic tenen la confiança suficient de la direcció tècnica i signaran, tot i que falta tancar els últims serrells, per un any més al capdavant de la plantilla. Un any més en què el Barça, segons Peña, aspira a mantenir-se en la màxima categoria del rugbi estatal.

EL GRUP

La continuïtat del cos tècnic està garantida i no hi haurà gaires canvis de cromos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)