Natació

Els bitllets per a l'europeu, a Banyoles

Natació. L'estany és l'escenari avui i demà de l'estatal d'aigües obertes en totes les categories i amb Ruiz i Belmonte com a caps de cartell

El figuerenc Héctor Ruiz i la badalonina Mireia Belmonte seran les principals atraccions del campionat estatal de natació en aigües obertes, que es disputa avui i demà a l'estany de Banyoles i per a les categories absoluta, infantil i juvenil i màsters, i amb les places per al campionat d'Europa de Berlín al mes d'agost (del 13 al 17). Hi accedeixen els tres primers en la categoria absoluta i els dos millors en la resta.

Ruiz, que va guanyar el títol estatal dels 10 quilòmetres el 2012 després de quedar-se sense poder anar als Jocs, va tenir una lesió a l'espatlla que l'any passat li va impedir rendir al màxim nivell. Aquest any el figuerenc té com a objectiu fer el rècord de la travessa de l'estret de Gibraltar el mes que ve. Abans vol guanyar-se el passaport per ser a Berlín a l'agost. I per fer-ho haurà de superar rivals com ara Marc Sánchez, Antonio Arroyo, Adrián González o Marc Ciurana. “No hi ha favorits. Pots començar molt bé, fort, i acabar molt malament. El campionat serà més lent que l'any passat, quan va ser Open. M'adaptaré al ritme que sigui”, deia Ruiz en la prèvia.

Belmonte, desqualificada fa un any en la prova, neda avui a Barcelona en l'última competició del circuit Mare Nostrum i demà farà els 5 quilòmetres, en els quals parteix com a principal favorita a aconseguir una de les places en joc. María Vilas en els 5 i Érika Villaécija en 5 i 10 també centraran l'atenció d'un públic que podrà seguir la prova in situ, des de les instal·lacions del Club Natació Banyoles o des de la grada mòbil, la Tirona, o des del lloc web del mateix club.

Guillem Pujol, ara en júnior

l'e

El lloretenc va ser campió d'Europa l'any passat en categoria infantil a Kocaeli (Turquia). Aquest any Pujol Belmonte, que competeix amb el CN Mataró, és a la categoria júnior i busca una de les dues places per ser a Zagreb (Croàcia) el mes que ve, en l'europeu,i allà poder accedir també al mundial d'Eilat (Israel), del 28 al 30 d'agost. A més d'infantils i júniors, més de 80 nedadors competeixen avui en les categories màsters i amb sortides des de les 16.30 h fins a les 17 h.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)