Esport i política

Francesc Homs: “Paga la pena”

“Comptat i debatut, paga la pena.” El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, va extreure'n aquesta conclusió tant clara com elemental de les explicacions sobre l'Impacte econòmic de la independència de Catalunya en l'esport, que es van donar a conèixer ahir a la tarda en una sala plena a vessar del recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Homs va agrair la iniciativa de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes i va felicitar els autors del informe, liderats per l'economista Modest Guinjoan. També van intervenir en l'exposició l'economista Borja Rovira, que es va referir al cas específic de la Federació Catalana de Futbol, i el periodista Pep Riera, que va valorar la incidència sobre els mitjans de comunicació en cas que el marc de referència es restringís a Catalunya.

“Aquest estudi, rigorós i transparent, va en la línia del que volem en aquest procés”, va destacar el conseller. Per a Homs, d'aquest informe se'n poden fer altres deduccions: “Es posa en evidència una vegada més el pes de l'esport del país, també des del punt de vista econòmic, més enllà dels beneficis de l'activitat física per la salut.” El portaveu del Govern va subratllar que aquestes dades, contrastades i acreditades, suposen “vitamines contra els tòpics de la por”. “Són arguments contra els que tenen voluntat de manipulació”, va sentenciar. Continuant amb els símils esportius, el polític va insistir en la voluntat dels catalans en participar: “volem votar i acceptarem el resultat.” I va afegir: “Ja voldríem aquesta actitud enfront els que només ens diuen que no. El partit el guanyarem amb la participació i la mobilització de la nostra societat, i estant disposats a acceptar el resultat.”

Abans de l'exposició d'aquest informe, Xavier Vinyals, president de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, va fer una introducció històrica sobre com els diferents governs de l'Estat espanyol havien anat minvant les possibilitats d'internacionalització de l'esport català en els últims anys. I va sentenciar: “Des del punt de vista esportiu, la tercera via no té recorregut. És una via morta i liquidada.” En aquest sentit, va assegurar que les seleccions catalanes oficials només seran possibles amb una Catalunya independent, un argument que ja ha manifestat en d'altres ocasions el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que també va assistir a l'acte d'ahir. “Amb aquest informe hem volgut posar llum a algunes incerteses, donar dades reals i contrastables sobre els beneficis en l'esport d'una Catalunya independent”, va manifestar Vinyals.

LES FRASES

Aquest estudi és una altra evidència sobre el pes de l'esport en aquest país, també des del punt de vista econòmic
Aquests arguments, contrastats, són vitamines contra els tòpics de la por
Francesc Homs
cONSELLER DE LA PRESIDÈNCIA
Amb aquest informe hem volgut posar llum als beneficis reals per a l'esport d'una Catalunya independent
Des del punt de vista esportiu, la tercera via no té recorregut; és una via morta
Xavier Vinyals
president plat. proseleccions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)